Maxi Gamer Phoenix AGP

Dette er det første kortet vi har testet som bygger på 3Dfx sin grafikkbrikke, Voodoo Banshee. Kortet holder absolutt det produsenten har lovet: en meget god 2D- og 3D ytelse, men hvor bra er det egentlig?

Publisert

3Dfx er utvilsomt verdens mest kjente produsent av grafikk-prosessorer, og har med sine dedikerte 3D-brikker oppnådd nærmest kultstatus blant spillentusiaster. Men da firmaet slapp ut sin forrige kombinerte 2D/3D-prosessor, høstet det kritikk for dårlig ytelse og kompatibilitets-mangler. De har rettet feilene med sin Banshee-brikke, blant annet ved å utvikle 2D-delen selv, i stedet for å overlate det til andre produsenter.

Vi installerte kortet i AGP-plassen på vår testmaskin, og installerte programvaren som fulgte med på en CD. Oppsettet gikk helt uten problemer. Det fulgte med drivere for Direct 3D, OpenGL og Glide-grensesnittene, som betyr at Phoenix-kortet støtter så å si alle spillene på markedet i dag.

Windows-ytelse

Phoenix leverer en veldig bra 2D-ytelse. På våre tester kommer det best ut av alle kortene vi har testet, med unntak av Matrox Millenium G200, som er noe bedre på tyngre forretningsgrafikk.

Bildet er skarpt, og det finnes også muligheter til å finjustere det. Alt i alt er kortet ypperlig til vanlig Windows-bruk, internett-surfing og kontor-applikasjoner, selv om det ikke er fullt så raskt på krevende grafikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.