Maxthon 2.0

Denne nettleseren tar det beste fra Internet Explorer og gjør det bedre.

Publisert
Sist oppdatert
Hadde Microsoft kjøpt Maxthon kunne de nesten ha stemplet den "Internet Explorer 8" mer eller mindre rett ut av esken.


Den er blitt lastet ned mer enn 141 millioner ganger, men likevel lever den ganske anonym i skyggen av Internet Explorer, Firefox og Opera. Maxthon er forresten egentlig ikke en fullverdig nettleser, den er nemlig bygd på kjernen i Internet Explorer. Det betyr at sidene du besøker vil se ut og oppføre seg som i Internet Explorer, men innpakningen og funksjonaliteten er utvidet og til dels annerledes.

Og innpakning og funksjonalitet kan ha svært mye å si for totalopplevelsen når du surfer på nettet. Menyene er for eksempel ulike, du finner en rekke valg du ikke finner i "standard" Internet Explorer, og du kan sortere og behandle arkfaner på helt nye måter.

Maxthon 2.0


Split screen

En funksjon som er spesielt nyttig for deg som har fått deg høyoppløselig bredskjerm, er muligheten til å splitte nettleservinduet i to. På den måten kan du enkelt ha oppe to nettsider samtidig side om side. Nyttig for eksempel når du følger med på fotballkampen på TV2Sport samtidig som du leser DinSide. Dette er ikke mulig verken i Firefox eller Internet Explorer uten videre, men Opera har hatt denne muligheten lenge.

Du kan enkelt dele skjermbildet i to deler, i stedet for å åpne to nettlesere.
Du kan enkelt dele skjermbildet i to deler, i stedet for å åpne to nettlesere. Vis mer


Angreknapp

Trykk på angreknappen for å laste nettsider du har lukket.
Trykk på angreknappen for å laste nettsider du har lukket. Vis mer


Å styre navigasjonen ved hjelp av høyre museknapp og raske musebevegelser er også nyttig. Dette kjenner vi for øvrig fra før, blant annet fra Opera. Og skulle du klare å lukke en nettside ved et uhell, er det bare å trykke på "Undo"-knappen. Faktisk kan du avslutte nettleseren, og neste gang du starter den vil "Undo"-knappen kunne hente opp sidene du besøkte i forrige sesjon. Startsiden inneholder dessuten lenker til de mest besøkte favorittene dine, og sist besøkte sidene. Genialt enkelt og ikke minst nyttig.

Egen nedlastingsagent

Høyreklikker du på et bilde, video eller fil-lenker, kan du laste dem ned ved hjelp av Maxthons innebygde nedlastingsagent, Maxthon Downloader, som lar deg skreddersy når og hvordan nedlastingen skal foregå. Du kan til og med laste ned alle lenkene på en side ved hjelp av denne funksjonen, nyttig når du blar i kataloger på FTP-servere for eksempel. En egen "sniffer"-funksjon finner i tillegg lenker til videofiler på YouTube og andre populære videotjenester, slik at disse også enkelt kan lastes ned.

Maxthon Downloader holder orden på nedlastingene dine.
Maxthon Downloader holder orden på nedlastingene dine. Vis mer


Er nettforbindelsen dårlig, kan du ta bort elementer fra sidene som tar tid å laste. Flash-animasjoner og ActiveX-kontroller for eksempel. Det finnes også en innebygd skjermdump-funksjon, som lar deg lagre deler av eller hele nettsider som bildefiler, også områder du ellers måtte skrolle for å få øye på.

Og skulle du ikke være fornøyd med funksjonaliteten som allerede ligger innebygd, er vel sjansen ganske stor for at du finner det du leter etter på plug-in-siden hos Maxthon.com. Her finnes det nemlig rundt 1.400 av dem.

Internet Explorer 8?

Dette er bare noen av løsningene som gjør Maxthon et interessant alternativ, kanskje først og fremst til nettleseren den selv er bygd på, nemlig Internet Explorer. Det er nemlig fortsatt en del sider på nettet som ikke fungerer optimalt med annet enn den omdiskuterte markedslederen.

Maxthon har et smakfullt og lettfattelig grensesnitt, og totalopplevelsen fortjener absolutt å bli karakterisert som oppgradert i forhold til Internet Explorer. Hadde Microsoft kjøpt Maxthon kunne de ha nesten stemplet den "Internet Explorer 8" mer eller mindre rett ut av esken.

Maxthon foreligger på en rekke språk, men foreløpig mangler norsk. Den var imidlertid tilgjengelig i versjon 1.x, så da er det vel et håp om versjon 2.0-oversettelse også snart dukker opp. Du kan lese mer om Maxthon og laste den ned fra maxthon.com.

Les også:
Smarte Firefox-tips
Nye detaljer om Internet Explorer 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer