Maxtor 120 GB USB 2.0

Dette er den hittil største USB 2.0 disken fra Maxtor, og den viste seg også å ha flere andre gode egenskaper på by på.

Maxtor 120 GB USB 2.0
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet flere eksterne diskløsninger fra Maxtor, både med FireWire og USB 2.0. Så langt har erfaringene vært klart i FireWires favør, spesielt på lesing.

Den største FireWire-disken fra Maxtor, på hele 160 GB, var vesentlig raskere både på skriving og lesing enn 40 GB utgaven. Ville vi se den samme forskjellen på USB-løsningen også?

Installasjon

Det er ikke lenger nødvendig med noen installasjonsprosedyre, det er bare å plugge i disken, så er dn klar til bruk etter noen sekunder. Disken var ferdig formattert i FAT32, så det er bare å begynne å bruke den med det samme, nesten uansett hvliket operativystem eller maskinplatform du velger.

Det halv-gjennomsiktelige kabinettet med røde hjørner (alle USB 2-kabinettene har røde hjørner, mens FireWire har grå hjørner) inneholder en ordinær 3,5-tommers disk. Hvilken modell dette er fremgår ikke, bare at den roterer med5400 RPM, så vi antar at det er ATA-100 utgaven av DiamondMax 540X. Kabinettet er heller ikke beregnet på å åpnes av brukeren, det er ingen skruer, og vi tok ikke sjansen på å forsøke å bende det opp...

Strømadapteren har løs nettleding og er av middels størrelse.

Målinger

Skrivehastigheten målte vi til 25 023 KB/sekund, som er svært kurant for en ekstern disk, faktisk det raskeste vi hittil har testet.

Maxtor 120 GB USB 2.0

Leseytelsen lå på 30 000 KB/sekund, som er kurant, men ikke imponerende.

Det er naturlig å sammenligne med vår tidligere test av 160 GB utgaven med FireWire, og her legger denne 120 GB USB 2.0 versjonen seg mellom kurvene til denne.

Leseytelsen er 5000 KB/sekund svakere, mens skriveytelsen er 5000 KB/sekund sterkere.

Maxtor 120 GB USB 2.0

Sammenligner vi med de mindre utgavene av portable USB 2.0 og FireWire vi har testet tidligere, er det svært tydelig at de større modellene har generelt bedre ytelse.

Konklusjon

Denne disken er i praksis rask nok til det meste, inkludert video, tung grafikk og lyd.

Den er enkel å installere og ta i bruk på moderne PCer med Windows XP, og i tillegg svært stillegående.

Prisen har vi observert i området rundt 2 250 kroner, men sjekk som alltid med din favorittforhandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer