Maxtor D740X

Maxtor tilbyr verdens største EIDE-harddisk, men klarer de også å tilby verdens raskeste? Etter de omstendelige testene av forrige Maxtor-modell var vi spent på dette.

Publisert

D740X-serien består av flere modeller, med de samme grunnspesifikajoner. Platene har en kapasitet på 20 GB per side, og hurtigbufferen er på 2 MB. Rotasjonshastigheten er på 7200 RPM, og grensesnittet er ATA-133. Søketiden oppgis til 8,5 ms i gjennomsnitt. Støyen ligger på maks 35 dB ved normal aktivitet.

Vi testet den største modellen på 80 GB, som har to plater og fire hoder.

Hva vi fant

Disken er stillegående, og spesielt hodemekanikken er godt dempet. Forskjellen er høyst påtagelig når vi sammenligner med typiske harddisker som bare er ett år gamle, og sammenligner du med gamle Barracudaer fra midten av 90-tallet er det nesten som å sammenligne en jetmotor med en hårføner...

Skrivehastigheten var vi spente på, siden Maxtor D540X på 160 GB som vi nylig testet var enormt rask på skriving.

Imidlertid var ikke skriveytelsen i nærheten av storebror. Den lå på 17 572 KB/sekund, omtrent halvparten.

Vi sjekket om WriteVerify sto på, ved hjelp av Maxtor sitt DOS-baserte hjelpeprogram. Programmet rapporterte at dette ikke var på. Vi forsøkte å sette det til ”på” for å så sette det til ”av”, men det var ikke programmet i stand til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer