Maxtor DiamondMax 40

Maxtor har også harddisker i en mellomklasse, som har noe lavere spesifikasjoner og et litt lavere prisnivå enn toppsjiktet. Vi har testet den største utgaven i denne klassen.

Publisert

Denne serien disker kalles DiamondMax 40 og roterer med 5400 omdreininger. Etter det vi kan se av spesifikasjonene er det bare dette som skiller dem fra Plus-serien, som roterer på 7200 omdreininger.

Hurtigbufferen er like stor, tettheten på platene er omtrent identisk, teknikkene med festlige navn som brukes for å oppnå høy ytelse er de samme.

Våre målinger bekrefter dette, siden forskjellen er gjennomgående svært liten mellom toppmodellen i Plus-serien og denne modellen.

Vanskelig valg?

Forskjellen i ytelse er ikke stor, men målbar. Da kommer prisforskjellen inn i bildet - er den så stor at det er mye penger å spare på å kjøpe den litt langsommere disken?

Der er svaret nei, den koster bare litt mindre - vi snakker om et par hundrelapper...

DiamondMax 40 er altså en modell som bare ligger et svært lite hakk under, både i pris og ytelse, sammenlignet med Plus-serien.

Det eneste negative med Plus-versjonen er at den med sine 7200 omdreininger støyer litt mer enn standardvarsjonen på 5400. Forskjellen oppgis i brosjyrene til å være 5 db. Dette er i seg selv en klart hørbar forskjell, men det kommer også an på hva som eller sitter i PCen av vifter, andre lagringsmedia, festemetode for disken og resonanser i kabinettet og så videre. Vi merket ikke noen påtagelig forskjell i vår testPC, som ikke er av de støysvakeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer