Maxtor med 17,2 GB harddisk

DiamondMax 4320 er en splitter ny harddiskserie fra Maxtor. Tidligere harddisker fra Maxtor har kommet svært godt ut i vår harddisktest. DiamondMax 4320 er en utvidelse av DiamondMax 3400- og 2880-seriene som vi har testet. Med hele 17,2 GB, har Maxtor nå markedets største EIDE-disk.

Publisert

DiamondMax 4320-serien introduserer hele 4,3 GB pr. plate, og er helt i tet på dette området. Den minste disken med bare en plate har 4,3 GB, og den største med fire plater har 17,2 GB.

Diskene er ellers helt identiske med 3400-serien, men vil oppnå høyere overføringshastighet takket være den høyere tettheten og et dobbelt så stort hurtigbuffer. Med sine 5400 rpm (ommdreininger pr. minutt), 512 KB buffer og 9 ms søketid, er dette en kandidat til ny "Best i test". Det vil vi komme tilbake til etter at vi har testet den.

De første diskene som kommer ut av samlebåndet vil ha UltraDMA/33 EIDE-grensesnitt. Det er det raskeste grensesnittet i dag, men senere versjoner vil benytte UltraDMA/66-grensesnittet. Hvis det skjer snart, vil Maxtor bli den første produsenten med dette grensesnittet. UltraDMA/66 forventes å komme som standard i alle PCer til neste sommer og vil levere en teoretisk overføringshastighet på hele 66MB pr. sekund. UltraDMA/66 er bakoverkompatibel med alle tidligere IDE-grensesnitt.

Diskene er allerede i produksjon i Maxtors fabrikk i Singapore, og leveransene skal starte i løpet av oktober. Den norske distributøren LK Distribusjon AS (Tlf: 32 75 44 44) var i skrivende stund ikke sikker på når diskene ville være klare til levering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer