Maxtor med 36,5 GB harddisk

Maxtor er kjent for å lage raske og store disker. Nå kommer de med to nye serier med hele 9,1 GB pr. magnetplate. DiamondMax 36 har en kapasitet på inntil 36,5 GB. I tillegg kommer lavprisserien DiamondMax VL 17 med ynkelige 17,4 GB...

Foto: Maxtor
Foto: Maxtor Vis mer
Publisert

Selv om IBM allerede har annonsert en disk på hele 37 GB, er vi mer imponert over Maxtors 36,5 GB disk. I motsetning til IBM som bruker fem plater, greier Maxtor seg med fire for å oppnå nesten samme kapasitet.

RISC-prosessor på disken

Maxtors nye DualWave-controller støtter inntil 2 MB hurtigbuffer, og skal redusere tiden disken bruker på å tolke EIDE-kommandoene med 90%. I DiamondMax 36-serien er dette utnyttet fullt ut, og alle diskene er utstyrt med en 2 MB hurtigbuffer som består av 100 MHz SDRAM. Søketiden er også nede i under 9 millisekunder.

Bare 5400 rpm

Mens konkurrenter som Quantum, IBM og Western Digital nå fremhever sine 7200 rpm-disker og lanserer disse først, er Maxtors nye flaggskip på bare 5400 rpm. Det gjenstår derfor å se hvordan ytelsen vil være i forhold til konkurrentene med 7200 rpm.

Billigmodellen

DiamondMax VL-serien kommer i kapasiteter fra 4,3 til 17,4 GB. Den minste bruker bare den ene siden på en plate, og har bare ett lese-/skrivehode. Den største bruker ikke mer enn to plater. Det er den høye tettheten som gjør dette mulig. VL-serien nøyer seg også med en hurtigbuffer på 512 KB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer