MaZZick

Kontroll på musa og lat på tastaturet? Dette programmet kan være gull verd for deg.

Publisert
Sist oppdatert

De to vanligste redskapene for å kontrollere datamaskinen er uten tvil tastaturet og musa - i det minste er de fleste av oss inne i et bruksmønster der vi ikke kunne klart oss helt uten.

Men vi mennesker er fremdeles forskjellige nok til at vi har et vidt varierende bruksmønster når det gjelder mus og tastatur. Noe foretrekker å bruke tastatursnarveier til alt annet enn peking og klikking, mens andre igjen helst lar tastaturet ligge og klarer seg med å navigere gjennom menyer for å få jobben gjort.

Det er dog ingen tvil om hva som er mest effektivt.

>>> Les: her er hurtigtastene i Windows.

Men er du en av de som aller helst muser deg vei rundt på datamaskinen betyr det på ingen måte at du ikke kan gjøre alt litt lettere og kjappere - med såkalte musebevegelser (mouse gestures).

Enkelt og effektivt

Tanken bak hele greia er at visse forhåndsbestemte bevegelser med muspekeren - for eksempel tegne en sirkel - skal sette i gang en viss handling, på samme måte som vi kan bruke knytte snarveier eller makroer til bestemte tastekombinasjoner.

Støtten som finnes i selve operativsystmet for dette er i de fleste tilfeller begrenset og gjør at vi må satse på tredjeparts programvare. For deg som liker tastaturet har vi tidligere omtalt det geniale Qliner Hotkeys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer