MaZZick

Kontroll på musa og lat på tastaturet? Dette programmet kan være gull verd for deg.

Publisert
Sist oppdatert

De to vanligste redskapene for å kontrollere datamaskinen er uten tvil tastaturet og musa - i det minste er de fleste av oss inne i et bruksmønster der vi ikke kunne klart oss helt uten.

Men vi mennesker er fremdeles forskjellige nok til at vi har et vidt varierende bruksmønster når det gjelder mus og tastatur. Noe foretrekker å bruke tastatursnarveier til alt annet enn peking og klikking, mens andre igjen helst lar tastaturet ligge og klarer seg med å navigere gjennom menyer for å få jobben gjort.

Det er dog ingen tvil om hva som er mest effektivt.

>>> Les: her er hurtigtastene i Windows.

Men er du en av de som aller helst muser deg vei rundt på datamaskinen betyr det på ingen måte at du ikke kan gjøre alt litt lettere og kjappere - med såkalte musebevegelser (mouse gestures).

MaZZick


Enkelt og effektivt

Tanken bak hele greia er at visse forhåndsbestemte bevegelser med muspekeren - for eksempel tegne en sirkel - skal sette i gang en viss handling, på samme måte som vi kan bruke knytte snarveier eller makroer til bestemte tastekombinasjoner.

Støtten som finnes i selve operativsystmet for dette er i de fleste tilfeller begrenset og gjør at vi må satse på tredjeparts programvare. For deg som liker tastaturet har vi tidligere omtalt det geniale Qliner Hotkeys.

Når det gjelder de musfrelste av dere har vi en annen godbit å tipse om - et lite Windows-program som går under det noe krypiske navnet MaZZicK.

Når du kjører dette programmet legger det seg ganske enkelt i bakgrunnen og venter på at du skal holde inne midtre musknapp eller shift på tastaturet. Det vil deretter sammenligne hva du gjør med muspekeren mot en rekke forhåndsdefinerte bevegelser, som igjen setter i gang en bestemt operasjon.

For eksempel vil å skrive en "C" åpne C:\-mappen på datamaskinen din, mens "N" vil åpne Notisblokken. Det er også støtte for mer kompliserte operasjoner, som å markere et ord og skrive "g" for å søke på Google med dette ordet.

MaZZick


Det beste er likevel at du kan modifisere eksisterende eller definere nye bevegelser (gestures) etter ditt eget forgodtbefinnende.

MaZZick


Her har vi for eksempel lagd en bevegelse som åpner nettleseren på en bestemt side - nemlig DinSide.no. Du kan velge blant favorittene dine i Intenet Explorer, eller du kan skrive inn din egen nettadresse.

Deretter er det bare å tegne opp en "D" i samsvar med bevegelsen (hvor som helst på skjermen) og starte surfingen.

MaZZick


I tillegg nevner vi at siden applikasjonen ikke trenger å installeres kan du putte den på en minneplugg og bruke dine personlige bevegelser på flere maskiner. Kjekke greier.

Herligheten kan lastes ned herfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer