Me & My Katamari

SPILLTEST: At dette særegne spillfenomenet kommer til PSP, er ikke noe stort sjokk. At utføringen er såpass ustø, er derimot litt mer overraskende.

Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å ikke elske Katamari. Til tross for at serien er tilsynelatende meget japansentrisk og følgelig lite tilgjengelig for oss europeere som tross alt ikke klarer å se forbi førstepersonsskytespill når vi er på jakt etter nye spillopplevelser, har EA tatt sjansen på å introdusere fenomenet i vårt marked.

We Love Katamari falt vi for uten forbehold, men PSP-utgaven krevet litt mer fra oss enn bare kjærlighet.

Ruller avgårde

Premissen er uforandret. Basiskonseptet er fortsatt å rulle en klebrig ball som samler til seg alt av objekter som er plassert rundt om i verdenen. Først små, lette ting eller dyr, så over til biler, hus og mennesker, og til slutt hele verdensdeler og flyvende objekter. Har du spilt Katamari før, vet du akkurat hva du får.

Og det er et herlig konsept. Sjarmen er den samme, og Me & My Katamari var til å begynne med et svært så hyggelig gjensyn med det fargerike persongalleriet.

Historien i denne omgang handler om at den eksentriske kongefamilien med makt over hele kosmos ved en feiltakelse ødelegger øygruppe, og skal følgelig erstatte de ødelagte øyene ved å rulle sammen tonnevis av skrot. Litt sånn som i We Love Katamari altså, forrige gang lagde vi planeter for fans at det aller første spillet (Katamari Damacy), nå lager vi øyer for dyr som bor i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer