Mecotek MPEG4 MK-X4000

MPEG4 ser ut til å bli en slager på DVD-markedet i år. Vi har allerede testet Kiss sin DivX-spiller, og flere står for tur. Først ute er en slank og lekker spiller fra Singapore-selskapet Mecotek. Her er vår rapport.

Publisert
Sist oppdatert

DivX er et filmformat som bygger på ISO MPEG4-standarden, og tåler langt kraftigere kompresjon i forhold til for eksempel MPEG2-formatet, som benyttes i DVD-filmer. Det finnes i dag en rekke programmer som lar deg kopiere DVD-filmer og komprimere innholdet til DivX-formatet, slik at kopien får plass på en vanlig CDR-plate. I Norge er det foreløpig fullt lovlig å (sikkerhets)kopiere sine egne filmer på denne måten, forutsatt at kopiene ikke distribueres til andre.

Du bør for øvrig også få med deg disse artiklene:Slik kopierer du en DVD-film på 15 minutterTest av Kiss DP-450

Mecotek er ikke fullt så tidlig ute som Kiss Technologies, men er likevel blant de første på markedet med en DVD-spiller som leser brente DivX-plater. Spilleren, som har fått betegnelsen MPEG4 MK-X4000, er derimot både slankere og har et mer tidsriktig design enn DP-450 fra Kiss, som vi testet i vinter.

I likhet med Kiss-spilleren støtter også Mecotek MPEG4 MK-X4000 en rekke formater, som inkluderer DivX, XVid (en ny, populær MPEG4-variant), DVD, SVCD, VCD, Kodak Picture CD, samt JPEG-bilder, WMA-, og MP3-filer brent til CD/DVD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer