Mecotek MPEG4 MK-X4000

MPEG4 ser ut til å bli en slager på DVD-markedet i år. Vi har allerede testet Kiss sin DivX-spiller, og flere står for tur. Først ute er en slank og lekker spiller fra Singapore-selskapet Mecotek. Her er vår rapport.

Publisert
Sist oppdatert
Klikk på bildet for stor versjon
Klikk på bildet for stor versjon Vis mer


DivX er et filmformat som bygger på ISO MPEG4-standarden, og tåler langt kraftigere kompresjon i forhold til for eksempel MPEG2-formatet, som benyttes i DVD-filmer. Det finnes i dag en rekke programmer som lar deg kopiere DVD-filmer og komprimere innholdet til DivX-formatet, slik at kopien får plass på en vanlig CDR-plate. I Norge er det foreløpig fullt lovlig å (sikkerhets)kopiere sine egne filmer på denne måten, forutsatt at kopiene ikke distribueres til andre.

Du bør for øvrig også få med deg disse artiklene:
Slik kopierer du en DVD-film på 15 minutter
Test av Kiss DP-450

Mecotek er ikke fullt så tidlig ute som Kiss Technologies, men er likevel blant de første på markedet med en DVD-spiller som leser brente DivX-plater. Spilleren, som har fått betegnelsen MPEG4 MK-X4000, er derimot både slankere og har et mer tidsriktig design enn DP-450 fra Kiss, som vi testet i vinter.

Mecotek MPEG4 MK-X4000I likhet med Kiss-spilleren støtter også Mecotek MPEG4 MK-X4000 en rekke formater, som inkluderer DivX, XVid (en ny, populær MPEG4-variant), DVD, SVCD, VCD, Kodak Picture CD, samt JPEG-bilder, WMA-, og MP3-filer brent til CD/DVD.

Når det gjelder DivX, støttes i øyeblikket bare versjon 4.x og nyere av formatet. Spilleren kan derimot enkelt oppgraderes til å støtte nye formater ved hjelp av gratis nedlastbare filer som brennes til CD. Og for en knapp uke siden annonserte Mecotek nyheten om at det snart vil komme en oppgradering som gjør at spilleren også vil kunne lese DivX versjon 3.x. De aller fleste piratkopierte filmene som florerer på nettet er kodet i versjon 3.x.

Mecotek MPEG4 MK-X4000Spilleren leveres med en oversiktlig bruksanvisning, fjernkontroll og nødvendige kabler (inkludert scart-kabel) for tilkobling til TV og stereoanlegg. Prisen hos importør 100K.no er i skrivende stund 3.490 kroner inkl mva.

Fortsett:
Våre erfaringer
Skjermbilder
Tekniske spesifikasjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer