Med bærbar i solen?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Nå som det er så fint vær ute, er det veldig fristende å sette seg ute i sola og jobbe på bærbar PC i frisk luft, framfor å sitte inne og se ut gjennom vinduet.

Problemet er imidlertid at PC-skjermen ikke har sjans i lysintensitet i forhold til sola. Finnes det noen skjermer som er reflektive, evt. som kan la sola skinne gjennom LCD-skjermen på noe vis?

Dette er vel dyrt, antar jeg?

Hilsen Lars

Datadoktoren svarer

Hei,

Det finnes dessverre ingen skjermer i bærbare som er til salgs i dag som lar deg jobbe på denn måten - men det finnes en del løsninger og tips il hvordan du kan gjøre utejobbingen din bedre.

For det første finnes det både på PCen og på Macen egne temaer med høy kontrast og store bokstaver. Disse er spesielt laget for svaksynte, men det er omtrent slik jeg føler meg akkurat nå - dette svaret er skrevet utendørs på en solfylt dag.

Du kan for eksempel få skjermen til å invertere fargene - som gir deg hvit tekst på svart bakgrunn, eller du forbedre kontrasten på en Mac med OS X.

Deretter er det selvfølgelig best å sette lysstyrken på full guffe, og holde deg i skyggen - men det er kanskje en fattig trøst. Problemet er nemlig ikke bare solen, men også at øynene dine tilpasser seg lysstyrken utendørs uten at skjermen gjør det. Det eneste som kan løse dette for deg er elektronisk papir når det kommer - det bruker nemlig ikke lys for å tegne tekst og symboler, og reflekterer heller ikke like mye som vi er vant med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.