Tips til Fantasy Premier League - Better FPL

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Nyttig Chrome-utvidelse for deg som spiller Fantasy Premier League.

BLI BEDRE: Med nettleserutvidelsen Better FPL, får du mer informasjon på nettsidene til Fantasy Premier League. Foto: Pål Joakim Pollen
BLI BEDRE: Med nettleserutvidelsen Better FPL, får du mer informasjon på nettsidene til Fantasy Premier League. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Årets Premier League-sesong er i gang, og til helgen er det duket for tredje runde av totalt 38 frem mot mai neste år.

Over fem millioner spiller

Stadig mer populært blir det offisielle «Fantasy premier league»-spillet (FPL), som i år har 5,2 millioner spillere fra hele verden. I den offisielle norske ligaen er det i år registrert drøye 159.000 nordmenn.

Her skal man sette opp sitt «drømmelag», med begrenset budsjett (£100M) og visse begrensninger, som maks tre spillere fra samme lag, og en forhåndsbestemt miks av målvakter, forsvarsspillere, midtbanespillere og angripere. Spillerprisene følger børsprinsippet, og det gjelder definitivt å følge med på skader, vanskelighetsgrad på kommende kamper og den slags.

Mange setter opp en egen privatliga i kompisgjengen, på jobben og så videre. I fjor ble spillet også «portert» til den norske Eliteserien, i form av Eliteserien fantasy.

Se mer på nettsidene

Å sette opp laget og følge med på prestasjonene kan du gjøre både fra mobilapp og fra PC. Dagens tips går på sistnevnte, og foreløpig er du nødt til å bruke nettleseren Chrome.

Utvidelsen Better FPL er nemlig en skikkelig godbit for deg som er med på FPL og er laget av Reddit-brukeren jeppews.

Når du har installert utvidelsen, vil Fantasy-nettsidene fylles med nyttig ekstrainformasjon. Bare se her:

Lagoppsett, før:

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Lagoppsett, etter:

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

I det nye lagoppsettet får du se informasjon om de fem neste kampene hos hver spiller (hold muspekeren over for å se hvilket lag spilleren møter). Du kan også sette kaptein og visekaptein direkte fra dette bildet uten å måtte åpne boksen med spillerinfo først, og på hver spiller får du en forventet score denne uka, som vi antar er basert på form og motstanderlag.

Tilvsarende fargekoding av de fem neste kampene kan du også se i transferlistene.

Spillerinfo, før

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Spillerinfo, etter

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Som før kan du trykke på «history» og «fixtures» for å se skjermbilder tilsvarende originalen, men du får også en egen oversiktsfane med litt ryddigere informasjon.

Liga, før

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Liga, etter

Med denne bør du bli enda litt bedre i Fantasy

Som du ser får du også langt mer informasjon når du ser på stillingen i ligaene du er med i. Der originalen kun viser ukens score og totalscore, får du her informasjon om kapteinsvalg, bruk av sjetonger, hvor mange av spillerne som har spilt i gjeldende runde, poeng på benken og mye mer. Du kan holde muspekeren inne over kolonnetitlene for å se hva de betyr.

I tillegg er det litt småting her og der som også blir bedre; blant annet kan du justere filteret i transferlista med ±0,1M med to knapper.

Kun på desktop

Merk at Chrome-utvidelser kun kan brukes på desktop og ikke støttes av Chrome-nettleseren på mobil.

Better FPL er gratis å laste ned i Chrome web store, og har enn så lenge full funksjonalitet. Skaperen har avslørt at han jobber med å lage en premium-versjon, der enkelte funksjoner vil koste penger.

Et par andre kjekke tjenester i samme åndedrag:

Transfer-anbefalinger fra premierfantasytools.com
FPL statistics som viser spillere som er nær ved å få endret verdi
Physioroom for å holde deg oppdatert på skader
Whoscored, med all tenkelig informasjon etter kampene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer