Test av Xiaomi Roidmi 2S

Med denne pluggen til en hundre­lapp trenger du ikke DAB i bilen

Ganske enkelt genialt enkel måte å lytte til nettradio og Spotify på en gammel FM-radio.

SÅ ENKELT KAN DET GJØRES: Ikke kast den gamle FM-radioen i bilen før du har prøvd denne løsningen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SÅ ENKELT KAN DET GJØRES: Ikke kast den gamle FM-radioen i bilen før du har prøvd denne løsningen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAB er et hett tema om dagen, og Dinside har blant annet nylig publisert en stor test av DAB-radioer. Vi har også fortalt deg hvilke DAB-adaptere du bør satse på i bilen, og hvilke du absolutt bør styre unna.

Nettradio: Det åpenbare alternativet

Det finnes imidlertid et meget godt alternativt til DAB. Har du en bilstereo med Bluetooth eller linjeinngang, kan du koble til mobilen din, og strømme radio fra internett.

Da vil du ikke bare få tilgang til brorparten av DAB-kanalene, men også kunne lytte til tusenvis av radiokanaler fra hele verden, så lenge du befinner deg i områder med 3G og 4G-dekning.

Særlig kostbart behøver det heller ikke å være. Vår test viser at du får rundt 16 timer med god radiokvalitet pr gigabyte med data.

Bruker du 25 minutter til jobben og 25 hjem igjen, skulle 1 GB være tilstrekkelig til en hel måned med radiolytting.

Genial liten dings

Men hva hvis du har en litt eldre bil, med bilradio uten linjeinngang og Bluetooth? Da finnes det en superenkel løsning fra den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, som vi fikk lyst til å sjekke ut.

Dingsen det er snakk om, bærer navnet Roidmi 2S. Det er en kombinert Bluetooth-mottaker og FM-sender, i form av en plugg som settes rett i strømuttaket i bilen. I tillegg har den to USB-porter (5v / 2.4a) til lading av mobiltelefoner og andre dingser.

LADING: Du kan lade inntil to enheter samtidig. Ved siden av dem sitter en liten mikrofon som kan brukes til mobilsamtaler Foto: Bjørn Eirik Loftås
LADING: Du kan lade inntil to enheter samtidig. Ved siden av dem sitter en liten mikrofon som kan brukes til mobilsamtaler Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Slik fungerer det: Først putter du Roidmi i strømuttaket i bilen. Så kobler du mobilen din til pluggen trådløst via Bluetooth, og starter nettradioen, Spotify eller en annen lydkilde.

Deretter sørger pluggen for å videresende lyden til en gitt FM-frekvens, som du søker inn på radioen i bilen.

GRENSELØST: Her er mobilen vår tilkoblet den ene USB-porten. Vi kan dermed strømme så lenge vi vil, uten fare for at batteriet skal gå tomt. Fotos: Bjørn Eirik Loftås
GRENSELØST: Her er mobilen vår tilkoblet den ene USB-porten. Vi kan dermed strømme så lenge vi vil, uten fare for at batteriet skal gå tomt. Fotos: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Enkelt oppsett

Oppsettet skjer via en enkel app på mobilen. Der definerer du hvilken FM-frekvens som skal brukes, om du vil at ringelyder også skal komme via radioen, om du skal bruke den integrerte handsfree-funksjonen, med mer. Det hele er svært enkelt og oversiktlig.

OVERSIKTLIG: Oppsettet av Roidmi 2S er gjort på et lite minutt. Skjermdumper: Dinside
OVERSIKTLIG: Oppsettet av Roidmi 2S er gjort på et lite minutt. Skjermdumper: Dinside Vis mer

Fungerer veldig bra

Når oppsettet er fullført, søker du inn frekvensen på bilradioen, starter nettradio-appen og voila! Det fungerer!

Kanalskifte, app-skifte og annet, styrer du fra mobilen. Det er derfor anbefalt at den står fastmontert i nærheten av rattet.

Appen TuneIn Radio er vår favoritt. Her kan du velge og vrake mellom tusenvis av kanaler, deriblant hundrevis av norske.
Appen TuneIn Radio er vår favoritt. Her kan du velge og vrake mellom tusenvis av kanaler, deriblant hundrevis av norske. Vis mer
Appen har også en egen modus som er spesiallaget for bilbruk. Skjermdumper:Dinside
Appen har også en egen modus som er spesiallaget for bilbruk. Skjermdumper:Dinside Vis mer

Du må imidlertid være klar over følgende: Det er FM-nettet vi snakker om her, og du kommer til å oppleve forstyrrelser fra tid til annen. Det kan være knitrelyder som kan minne om en gammel platestift mot en vinylplate eller generell sus. Begge deler overdøves imidlertid vanligvis av musikk, motor og dekkstøy.

Handsfree-funksjonen er heller ikke super, takket være en litt lite følsom mikrofon. Greit nok til korte beskjeder, men ikke til viktige jobbsamtaler.

I videoen under ser du hvordan det gikk da vi testet løsningen:

Nettradio i bilen på en vanlig FM-radio Vis mer

Konklusjon

Xiaomi Roidmi 2S er en genial liten dings som gir deg nettradio i bilen, uten behov for kabler, fester og installasjoner av noe slag. Med tanke på at du finner den på eBay til litt over en hundrelapp, er dette rett og slett en meget godt alternativ til langt dyrere og mer omfattende installasjoner i bilen.

Du finner en rekke forhandlere på eBay, men sørg for at du bestiller en utgave som er tilpasset strømuttak her til lands, og velger en selger med gode skussmål.

Merk videre at du finner en rekke lignende produkter på Ebay, både billigere og dyrere, og med mer funksjonalitet. Vi valgte denne fordi den kom fra en anerkjent produsent.

Flere tester av kinaprodukter

Testresultat

Xiaomi Roidmi 2S

Svært billig og enkel metode å lytte til nettradio og strømme musikk på en gammel FM-bilradio

Svak mikrofon gjør enheten mindre egnet som handsfree-løsning. Du kan oppleve forstyrrelser på FM-nettet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer