Philips TV-lansering 2020

Med lyd og lys i fokus

Lenge har størrelse og bildekvalitet vært hovedfokus når produsentene lanserer nye TV-er, men i år har flere av dem større fokus på lyd, ikke minst TP-Vision, som nettopp har vist fram årets Philips TV-nyheter i Amsterdam.

FOT MED LYD: Philips utvider sitt samarbeid med Bowers & Wilkins, og utstyrer flere nye modeller med avansert Dolby Atmos-høyttalere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FOT MED LYD: Philips utvider sitt samarbeid med Bowers & Wilkins, og utstyrer flere nye modeller med avansert Dolby Atmos-høyttalere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det er noe litt pussig over det, når man tenker etter. På veggen henger en svær 65-tommers TV med et bilde som kan konkurrere med virkeligheten, mens lyden virker å komme fra et par Ebay-høyttalere til en femtilapp.

Joda, det er utfordrende å skape god lyd av innebygde høyttalere i en flat TV, men desto mer gledelig er det at flere TV-produsenter har tatt innover seg at lyden er et særs viktig element i totalopplevelsen.

Fokuserer spesielt på to ting

Dinside har tatt turen til Amsterdam, der TP-Vision viser fram årets nye Philips-modeller. Hvis vi ser bort fra de «vanlige» egenskapene som nær sagt alle TV-produsentene trekker fram, som raskere prosessor og forbedret bilde takket være kunstig intelligens som analyserer og lærer hvordan detaljer skal gjengis så virkelighetstro som mulig, trekker denne produsenten fram to områder de vil skille seg fra konkurrentene.

Den første er Ambilight, en lysteknikk som lyser opp veggen bak TV-en i de samme fargene som du ser rulle over skjermen. Dette er en patentert løsning som Philips-TV-er er alene om, og som har høstet mange lovord i TV-tester, også her på Dinside. I årets kolleksjon har alle modellene Ambilight på tre sider (høyre, venstre og på toppen).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer