Med TLC kan SSD bli virkelig billig

TLC - nei det betyr ikke Tender Loving Care men en ny flash-teknikk.

Med TLC kan SSD bli virkelig billig
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på SSD har falt dramatisk siden de ble introdusert for få år siden. Det er mange grunner til dette, både tekniske og markedsmessige, men den tekniske utviklingen er viktigst, det er der mulighetene skapes. Så tar markedet over når det finnes noe å selge.

I desember 2011 skrev vi om hvordan ny produksjonsteknikk ville kunne gjøre SSD billigere i 2012. Det har vist seg å holde stikk, men utviklingen fortsetter. Nå er det TLC som åpner for enda lavere priser og større kapasiteter.

Usikker på SSD? Da bør du lese denne artikkelen.

Hva er TLC?

Flashminne fungerer ved at det lagres spenningsnivåer i cellene. Den enkleste metoden er at hver celle lagrer én spenning for logisk 1 i motsetning til logisk 0.

Denne celleteknikken kalles SLC - Single Level Cell - og brukes i SSD beregnet på kritisk bruk i bedrifter og datasentraler.

Men de samme flashminnecellene kan lagre forskjellige spenningsnivåer, og disse kan da tolkes som forskjellige binære par (00, 01, 10, 11). Skriving og lesing skjer ved å påføre spenninger og kontrollmåle, dette må gjøres flere ganger når det skal sjekkes flere mulige spenningsnivåer i cellene. Derfor er ikke hastigheten like høy når man bruker denne teknikken, som kalles MLC - Multi Level Cell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer