Media Center på "vanlig" TV?

Publisert
Sist oppdatert

Hei ! Har det noe for seg å gå til anskaffelse av en Media Center PC når man ikke har en LCD eller Plasma TV? Er grafikk kortene om dagen gode nok til å vise PC signaler på en vanlig billedrørs TV?

Har en relativt bra Sony TV som i sin tid (2002) kostet borti 25.000,- .Hadde vært takknemlig for noen synspunkter fra doktoren her … Takker og bukkerMorten

Datadoktoren svarer

Hei Morten,

Dersom du har tenkt å bruke Media Center PCen som et (ja nettopp) Media Center, så vil du faktisk klare deg fint med en vanlig TV. Saken er nemlig at grafikken i disse programmene er designet for TV-bruk, og derfor fint duger også på billedrørs-TVer.

Hvis du også har planer om å bruke PCen til tekstbehandling eller lignende, vil det derimot bli veldig slitsomt å bruke en ”gammeldags” TV, og er absolutt ikke noe å satse på.

Av grafikkortvalg vil nesten alle kort i dag med TV-ut være gode nok til et slikt TV-apparat. Men dersom du har tenkt å oppgradere til LCD eller plasmaskjerm senere kan det være lurt å satse på et ATI X1300 eller bedre (HDTV-støtte og Avivo), eller nVidia 6600 eller bedre (HDTV-støtte og Pure Video). Disse ligger i samme pris/ytelsesklasse og fåes også som passivt kjølte kort. Hvilket av disse som har best billedkvalitet skal vi forøvrig snart teste, så det er bare å følge med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer