Media Center PC - forhåndstest

Media Center PC basert på Microsoft sin programvare er bare delvis ferdig, sett med norske øyne. Det er åpenbart at både innhold og tjenester mangler når man tester den i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om ”konvergens” - at brunvarer og PCer smelter sammen i Det Digitale Hjem. PC-bransjen gjør sitt til å få temperaturen opp til smeltepunktet, men blandingen er fremdeles ganske klumpete, og tidlige kjøpere må nok regne med å svi seg godt på fingrene i starten.

Det finnes mange forskjellige oppskrifter på hvordan en Medie-PC skal se ut og fungere. For mange er dette en hobby, med spesialtilpasning av standard PC-komponenter i kombinasjon med favoritt-programvaren som det finnes mange varianter av på nettet.

Maskinen vi har testet denne gangen er derimot ikke noe hobbyprosjekt. Her er det Intel som står for maskinvaren og Microsoft som står for operativsystem og programvare. Maskinen er satt sammen av Hattelco for PS Data.

Maskinvaren vi har hatt til test består av en Intel Pentium 4 på 3,6 GHz, med 1 GB RAM, ATI Radeon X300 skjermkort, Western Digital 160 GB harddisk, Lite-On DVD-brenner, AVerMedia dobbel TV-tuner og MPEG-enkoder, kortleser for forskjellige minnekort, USB og FireWire-porter. Det er både trådløst og kablet nett.

Kabinettet glir fint inn sammen med de andre komponentene i et video og musikkanlegg. Det har et tiltalende design og virker svært solid. Her er det ingen følelse av hjemmesnekring. Panelet på forsiden vippes ned med et lett trykk på en flik som stikker ut i underkant av kabinettet, mekanismen gir inntrykk av høy kvalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.