Media Jukebox 12

Den ligner iTunes, men er mye kjappere og krever langt mindre ressurser.

Publisert
Sist oppdatert
Grensesnittet i Media Jukebox 12 er svært likt iTunes, og det spørs om ikke noen av ideene er hentet derfra, men Media Jukebox har noen klare fordeler.


Vi får stadig spørsmål fra iPod-eiere, som av forskjellige grunner lurer på om det finnes noen gode alternativer til iTunes for å synkronisere mediebiblioteket på PCen mot spilleren.

Så lenge det kun er snakk om musikkoverføring finnes det mange alternativer. Vår personlige favoritt har lenge vært MediaMonkey, som vi har omtalt ved flere anledninger, sist i denne artikkelen.

Mens vi venter på Amazon

Men det finnes også andre gode alternativer. Ett av de aller beste er helt gratis, og heter ganske enkelt Media Jukebox.

Media Jukebox 12


Programmet fungerer utelukkende mot musikk og podcaster (ikke video og bilder). Funksjonaliteten omfatter bibliotekfunksjon, samt CD-ripping og brenning, nedlasting fra Amazon MP3 Store (ikke tilgjengelig i Norge ennå, men fy flate som vi gleder oss) og overføring til nær sagt alt som kan krype og gå av MP3-spillere.

Les også: Microsofts skjulte mediespiller-skatt

Programmet er slett ikke noen nykommer på denne arenaen; siste versjon er faktisk den tolvte i rekken, men programmet har ikke alltid båret samme navn. Du har muligens hørt om J. River Media Center tidligere? Dette er storebroren til Media Jukebox, som blant annet byr på omfattende funksjonalitet mot all slags multimedia. Men i motsetning til Jukebox koster Media Center penger.

Raskere enn iTunes

Grensesnittet i Media Jukebox 12 er svært likt iTunes, og det spørs om ikke noen av ideene er hentet derfra, men Media Jukebox har noen klare fordeler.

For det første beslaglegger programmet normalt en god del mindre ressurser, og oppleves også som langt raskere, både i oppstart og bruk. Dette merkes spesielt dersom du har en PC med moderat ytelse. Det skal videre ikke mange høyreklikkene og menybesøkene før du forstår at programmet og visningene virkelig kan skreddersys til fingerspissene - i langt større grad enn iTunes.

Les vår test av iTunes 8

Høyreklikker du på et spor eller album vil du bli overveldet av alle mulighetene som åpenbarer seg.
Høyreklikker du på et spor eller album vil du bli overveldet av alle mulighetene som åpenbarer seg. Vis mer


Mange innfallsvinkler

Vi liker spesielt måten visning av plateomslag er implementert. For det første kan du gjøre dem så små/store du skulle ønske, og denne skaleringen skjer lynkjapt ved at du drar i en spak med musen. Hvis oversikten er sortert etter ARTIST, vil alle platene fra hver artist ligge oppå hverandre. Beveger du musen over artistnavnet, vil alle plateomslagene vises som i et slideshow.

Har du stor skjerm med høy oppløsning? Hva med å vise 400 plater på en gang?
Har du stor skjerm med høy oppløsning? Hva med å vise 400 plater på en gang? Vis mer


Og mangler du plateomslag, kan du gjøre automatisk oppslag mot Amazon ved å høyreklikke albumet. Du kan også lime inn dette fra utklippstavlen, for eksempel hvis du har søkt opp omslaget ved hjelp av bildesøket i Google.

Høyreklikker du på en plate som mangler omslagsbilde, kan du hente dette fra nettet direkte.
Høyreklikker du på en plate som mangler omslagsbilde, kan du hente dette fra nettet direkte. Vis mer


Det er nesten ingen grense for hvor mange visningstyper og innfallsvinkler du kan bruke mot samlingen din. Du kan selvfølgelig holde deg til standardvisningene Artist/Album, Disk Location, File Type og Play Stats hvis du synes det er tilstrekkelig.

Programmet inkluderer også noen morsomme visualiseringer som vi ikke har sett maken til tidligere, enten i fullskjermmodus eller nederst i høyre hjørne.

Visualisering til å bli svimmel av. Her Roger Waters, Amused to Death.
Visualisering til å bli svimmel av. Her Roger Waters, Amused to Death. Vis mer


Men det viktigste er at programmet er veldig enkelt å bruke.

Alle programmer har sine positive og negative sider, så hva er da ulempene ved Media Jukebox? Vel, for det første finnes ikke programmet i norsk språkdrakt. For det andre håndterer det kun musikk (MP3, WMA, M4A, M4P, Ogg Vorbis, Flac, Monkey's Audio, Musepack mm).

Til slutt nevner vi at ripping til MP3 ikke er mulig, på grunn av lisensregler. Her må man velge WMA (standard), Flac, Ogg Vorbis, MusePack eller Monkeys Audio.

Hvis dette ikke har betydning for deg og din bruk, kan vi absolutt anbefale programmet, som for øvrig er helt gratis.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Media Jukebox her.

Les også: Gode og gratis mediespillere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer