Media Player Classic - alternativ til Real og QuickTime

Er du av dem som gjerne skulle ha spilt av RealMedia musikk- og video, eller Apples QuickTime-format for den saks skyld? Vegrer du deg mot å installere proprietære medieavspillere til formålet? Da bør du lese videre.

Publisert
Sist oppdatert

Apple QuickTime og RealNetworks RealPlayer/RealOne Player har minst én ting til felles, de bruker sine proprietære formater for lyd og video. Microsofts Windows Media Player bruker for såvidt også et proprietært format - Windows Media Video/Audio, men til forskjell fra de to andre har sistnevnte latt det være mulig å bygge inn støtte for formatet i tredjeparts medieavspillere.

Reelt alternativ?

DinSide Data får ofte henvendelser fra rådville lesere som ønsker å spille av medieformater som .RA, .RM, .QT, .MOV - uten å behøve å installere de omtalte medieavspillerne. Selv om programmene er gratis, er installasjonsprosessene gjerne komplekse, og innebærer registrering osv som mange vegrer seg mot.Nå har noen smarte utviklere funnet en løsning, og selv om den neppe er godkjent av verken RealNetworks eller Apple, rapporterer mange om at den fungerer bra. Løsningen går ut på at man installerer et par andre programmer - Real Alternative og Quicktime Alternative, med tilhørende "lett" avspiller kalt Media Player Classic.

Spiller det meste

Media Player Classic har et brukergrensesnitt som minner om Windows Media Player 6, og kan spille av både DVD-filmer, DivX og en rekke andre formater med de rette kodekene installert. Til dette formålet har utviklerne laget såkalte kodek-pakker, som inneholder alt man behøver for å kunne spille av de aller fleste medieformater. Disse kan også lastes ned gratis fra utviklernes hjemmeside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer