MediaMonkey 3.0

NYHET: En av de aller beste musikkspillerne for Windows er klar i versjon 3.0.

Publisert
Sist oppdatert
Vi opplevde dessuten MediaMonkey som langt raskere enn iTunes.


Hvorfor bruke en annen mediespiller enn den som følger som standard i operativsystemet? Spørsmålet dukker ofte opp i forbindelse med omtaler av alternative mediespillere til Windows Media Player og iTunes. Flere funksjoner, rask respons og støtte for flere filformater er tre av argumentene, og her det MediaMonkey kommer inn i bildet.

Den populære musikkspilleren har høstet mange lovord de siste årene, blant annet her på DinSide, og flere i redaksjonen har benyttet MediaMonkey som standard musikkspiller i flere år.

Funksjonsrik og rask

I motsetning til Windows Media Player spiller ikke MediaMonkey film, kun lyd. Til gjengjeld er funksjonaliteten temmelig omfattende hva musikk, nettradio og podcaster angår. MediaMonkey kan brukes til å spille en rekke musikkformater (blant andre OGG, WMA, MPC, FLAC, APE, WAV, MP3, M4P/M4A/M4B), rippe CDer, brenne CDer, konvertere musikkfiler fra et format til et annet, streame lyd fra nettet og synkronisere musikk med iPod eller andre MP3-spillere, men først og fremst er MediaMonkey særdeles godt egnet til å organisere store musikksamlinger effektivt.

Du har en rekke innfallsvinkler til samlingen din, i tillegg til et meget raskt søk som fullføres mens du skriver. Plugins som er skrevet for WinAmp fungerer også ofte i MediaMonkey.

MediaMonkey 3.0


Beste tagge-løsning

Programmet har for øvrig den beste tagge-funksjonen vi har sett noen gang. Du kan for eksempel merke av sporene som har mangelfull eller feil informasjon, høyreklikke, og velge "Auto tag from Web". Programmet leter deretter etter matchende informasjon fra Amazon sine musikkbutikker, og fyller inn informasjon i filene - inkludert bilde av plateomslaget, og alt skjer automatisk. Løsningen er svært rask og nøyaktig, men fungerer naturlig nok best på utenlandske artister da Amazon ikke har en norsk avdeling.

Deretter kan du omdøpe filer, og endre plasseringer basert på forhåndsdefinerte eller egenspesifiserte mønstre. Enkelt og kjapt.

Godvenn med iPoden

MediaMonkey 3.0 har støtte for musikk som er kjøpt gjennom iTunes, både beskyttet og ubeskyttet, men da kreves det at du også har iTunes installert. For øvrig har ikke MediaMonkey sin egen handelsløsning for musikkfiler ennå, og kan derfor ikke ses på som en fullverdig konkurrent til Apples løsning.

Det er imidlertid ikke nødvendig å installere iTunes for å synke mot iPoden din. Vi opplevde dessuten MediaMonkey som langt raskere enn iTunes. Og skulle databasen på din 160 GB iPod mot formodning bli korrupt, har MediaMonkey innebygd reparasjonsfunksjon.

Nytt grensesnitt

Nå er versjon 3 omsider klar, med en rekke nyheter og forbedringer, deriblant nye visninger med albumomslag, ikke ulikt det som finnes i iTunes 7 og Windows Media Player. Listen over nyheter og forbedringer skal i følge utviklerne være på mer enn 300 punkter, den komplette listen finner du her.

MediaMonkey 3.0


Fortsatt finnes programmet i to versjoner, en gratis og en Gold-versjon som koster penger. Førstnevnte er imidlertid uten "nags" og har funksjonalitet som dekker de fleste behov.

MediaMonkey 3.01 er tilgjengelig for nedlasting (6,5 MB), og programmet fungerer på Windows 2000 og nyere. Du finner mer informasjon og nedlastingslenke fra Mediamonkeys hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer