MediaMonkey 4.0 beta

Klassisk eksempel på at det er en hårfin balanse mellom glimrende og grusom. Dessverre heller nye MediaMonkey litt over på grusom-siden, mener vi.

Det er lett å bli forvirret over alle valgmulighetene i MediaMonkey 4.0, en gang vårt favorittprogram for organisering og avspilling av MP3-filer.
Det er lett å bli forvirret over alle valgmulighetene i MediaMonkey 4.0, en gang vårt favorittprogram for organisering og avspilling av MP3-filer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sett det gang på gang tidligere; at glimrende programmer kommer i nye versjoner der du kan gjøre enda mer enn i forrige versjon. Det er både bra og ønskelig, men bare til et visst punkt. For på ett eller annet tidspunkt er faren for at programmet blir "bloated", eller "oppsvulmet" overhengende. På godt norsk: tungt, tregt og med så mange valgmuligheter og funksjoner at de skremmer mer enn de lokker.

Mange vil hevde at det ver nettopp det som skjedde med Nero Burning Rom, med RealPlayer, med Roxio-programmene, for ikke å glemme Windows Vista.

Fra glimrende til grusom?

Og nå er det i ferd med å skje med et annet av våre favorittprogrammer for organisering og avspilling av musikkfiler, MediaMonkey. Programmet har i årevis håndtert vårt musikkbibliotek på en aldeles glimrende måte - med mange innfallsvinkler til samlingen, enkel tagging og akkurat passe muligheter for skreddersøm av grensesnittet.

Les vår omtal e av versjon 3.0

At video-støtte er bakt inn i versjon 4.0 kommer ikke som noen overraskelse, men all den andre funksjonaliteten, valgmulighetene og ikke minst presentasjonen, er blitt så overveldende at vi neppe kommer til å oppgradere - med mindre utviklerne gjør noen alvorlige innstramminger i den videre utviklingsprosessen. Her er det arkfaner, trestrukturer og nedtrekksmenyer på kryss og tvers, diffuse meldinger og så mange valgmuligheter at vi blir svimle av mindre. Her har vi samlet noen eksempler:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer