Mediebransjens hindringer - vår kommentar

Vi er enige både med Intel og Microsoft i at det hadde vært topp om alle fomer for medier kunne organiseres og tilpasses oss og vår personlige tidsplan, i stedet for sendeplaner hos TV-selskapene. Men vil de gi slipp på denne kontrollen?

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft og Intel satser på å "overta" underholdningselektronikken, ved å forsyne bransjen med ny teknologi basert på Windows og PC-prosessorer. Du kan lese om det de presenterte på Consumer Electronics Show nylig i denne artikkelen.

Slik TV-mediet basert på kringkastingskonseptet er nå, er det alt for mange hindringer. Du må først "gifte deg" med en leverandør av TV og kjøpe/leie en boks, så må du velge programpakke, så kanal, og så kan du endelig velge hvilket program du skal se. Så må du skaffe deg programoversikt og sette deg ned med klønete grensesnitt for å programmere opptak hvis det ikke passer deg å se programmet når det sendes.

Dessuten kan hele husstanden ofte bare velge én kanal, siden dekoderne ikke åpner for mer enn en av gangen.

For veldig mange blir det til at man har et par favorittserier, nyheter og faste innslag - ellers sitter man og zapper....

Vi kunne tenke oss å sitte ved PCen og søke fritt blant tilgjengelige programmer fra alle kanaler. Så vil vi få opp en liste hvor vi kunne krysse av de programmene vi ville se eller ta opp på harddisken innebygget i TVen, eller i en annen boks i huset. Eller lagret automatisk ett eller annet sted på nett, hvis det skulle vise seg at vi ikke hadde diskplass, uten at vi måtte håndtere dette selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer