Mediesenter på Ubuntu-PC

Helt gratis løsning. Slik gjør du det.

Mediesenter på Ubuntu-PC
Publisert
Sist oppdatert
Så la oss si at du allerede har installert Ubuntu Linux på PC-en din, og vil legge XBMC på toppen. Er det vanskelig? Nei, bare følg denne lille oppskriften vi har laget, og så vil du snart ha en helt gratis mediesenterløsning.


Har du en gammel PC stående, bærbar eller stasjonær, som bare samler støv? Hvorfor ikke bruke den til noe nyttig, for eksempel som mediesenter tilkoblet TV-en?

Det behøver ikke å være vanskelig, og definitivt ikke dyrt. Det finnes faktisk flere glimrende mediesenter-programmer som både er gratis, enkle å sette opp, og som spiller av rubbel og bit av musikk- og filmformater. Og har du en nyere TV har den garantert en inngang som er kompatibel med PC-en din, enten direkte eller via en overgang.

Stuevennlig

Et mediesenter-program har som formål å gjøre det enkelt å bla i mediesamlingen din, samt spille av materialet, på TV-en din. Altså: Tanken er at du skal sitte flere meter unna skjermen, og det stiller krav både til lesevennligheten og betjeningen. Mange foretrekker fjernkontroll, men betjening av mediesentre gjøres også enkelt med en trådløs mus på stuebordet.

XBMC er blant de mest populære gratisalternativene, og finnes i versjoner for både Linux, MacOS og Windows. Det styres svært enkelt ved hjelp av mus. Et klikk på venstre museknapp tar deg inn i menyvalgene, et klikk med høyre tar deg tilbake.

Så la oss si at du allerede har installert Ubuntu Linux 9.10 på PC-en din, og vil legge XBMC på toppen. Er det vanskelig? Nei, bare følg denne lille oppskriften vi har laget, og så vil du snart ha en helt gratis mediesenterløsning.

NB! Oppskriften fungerer bare i versjon 9.10 av operativsystemet

1. Start kommandolinjeverktøyet Terminal:

Mediesenter på Ubuntu-PC


2. Skriv følgende i vinduet som dukker opp (trykk Enter-tasten for hver linje):

sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc
sudo apt-get update
sudo apt-get install xbmc
sudo apt-get update

3. Nå er programmet ferdig installert, og alle fremtidige oppdateringer vil bli installert automatisk.

Start programmet fra startmenyen, du finner det under Applications - Sound & Video:

Mediesenter på Ubuntu-PC


For en mer inngående beskrivelse av XBMC, oppsett og funksjoner, les videre her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer