Mediesenter på Ubuntu-PC

Helt gratis løsning. Slik gjør du det.

Mediesenter på Ubuntu-PC
Publisert
Sist oppdatert

Har du en gammel PC stående, bærbar eller stasjonær, som bare samler støv? Hvorfor ikke bruke den til noe nyttig, for eksempel som mediesenter tilkoblet TV-en?

Det behøver ikke å være vanskelig, og definitivt ikke dyrt. Det finnes faktisk flere glimrende mediesenter-programmer som både er gratis, enkle å sette opp, og som spiller av rubbel og bit av musikk- og filmformater. Og har du en nyere TV har den garantert en inngang som er kompatibel med PC-en din, enten direkte eller via en overgang.

Stuevennlig

Et mediesenter-program har som formål å gjøre det enkelt å bla i mediesamlingen din, samt spille av materialet, på TV-en din. Altså: Tanken er at du skal sitte flere meter unna skjermen, og det stiller krav både til lesevennligheten og betjeningen. Mange foretrekker fjernkontroll, men betjening av mediesentre gjøres også enkelt med en trådløs mus på stuebordet.

XBMC er blant de mest populære gratisalternativene, og finnes i versjoner for både Linux, MacOS og Windows. Det styres svært enkelt ved hjelp av mus. Et klikk på venstre museknapp tar deg inn i menyvalgene, et klikk med høyre tar deg tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer