Medieval Total War

Drømmer du om å bli kongen av Spania, eller kanskje storhertugen av Moskva? I Medieval Total war har du muligheten til å sette dine utenrikspolitiske evner ut i livet, og erobre hele Europa hvis du er riktig flink.

Publisert
Sist oppdatert

De to første spillene i Total war serien, Shogun og The Mongolian invasion, er blant mange regnet for å være noen av de beste strategispillene som er laget. De var nyskapende siden handlingen foregikk i både to og tredimensjonale miljø, og aldri før hadde så mange soldater deltatt i ett enkelt slag - gjerne flere tusen. Sist, men ikke minst hadde du muligheten til å prøve ut dine diplomatiske evner så vel som de strategiske og taktiske.

I Medieval Total war er handlingen flyttet fra det føydale Japan til det middelalderske Europa hvor du kan knuse motstandernes festningsverk og legge Europa for dine føtter.

Se skjermbilder fra spillet

Et genialt konsept

I korte trekk kan spillet beskrives som en kombinasjon av brettspill og et strategispill i full 3d. De som har spilt Risk eller Axis and Allies vil kjenne seg igjen, men terningene er byttet ut med kamper i et vakkert 3d miljø.

Et annet viktig moment som gjør at dette spillet skiller seg ut fra svært mange andre strategispill, er at enhetene sine fordeler og ulemper kommer meget godt frem. Det gjør at det nødvendigvis ikke er den med den største hæren som vinner, men den som kan bruke sine styrker riktig. Det krever at du setter seg inn i spillet og blir kjent med de ulike enhetene, men du verden så artig det er å vinne over en tallmessig overlegen hær fordi du bruker rett taktikk og kjenner dine enheter. Det er tilsvarende viktig å kjenne sine fienders styrker i dette spillet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer