Dagens kinaprodukt:

Meget praktisk beskyttelse for nettbrettet

Kanskje det kinakjøpet vi har vært aller mest fornøyd med.

TÅLER EN STØYT: Dekselet er laget av skummet silikon og gir god beskyttelse. Det praktiske bærehåndtaket og leddet, gjør dekselet spesielt praktisk. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Liker du å handle på markedsplasser som DealExtreme, AliExpress, Wish og Ebay? Da deler du interesse med flere av oss i Dinsides teknoredaksjon. Det er disse kjøpene som dannet grunnlaget for serien Dagens kinaprodukt, der vi omtaler noen av de mest interessante kjøpene.

Og med interessant, mener vi ikke nødvendigvis gode kjøp, det er dessverre slik at mye av de billige dingsene du finner på disse markedsplassene, ikke alltid har en kvalitet som vi tør applaudere.

Men noen ganger opplever vi lyspunkter. Du husker kanskje pluggen til en hundrelapp, som fikk oss til å droppe DAB i bilen, eller Android-boksen som gav oss smart-TV for en par hundrelapper?

Deksel som tåler en støyt

Denne gangen har vi kommet til nok et produkt som står til godkjent og vel så det, et tykt deksel som sørger for meget god beskyttelse for nettbrettet ditt, enten du har overlatt det til familien yngste - eller skal bruke det under andre røffe forhold.

FARGERIKE: Dekselet kommer i en rekke forskjellige farger. Foto: Produsenten
FARGERIKE: Dekselet kommer i en rekke forskjellige farger. Foto: Produsenten Vis mer

Dekselet kommer i flere forskjellige farger, tilpasset en rekke kjente nettbrett; i vårt tilfelle en Samsung Galaxy Tab A.

Materialet beskrives som skummet silikon. Det er fast men samtidig mykt, og skal ifølge produsenten være spesielt barnevennlig - ikke bare fordi barn ofte er uforsiktige, men også fordi materialet ikke inneholder giftstoffer som kan være skadelige for barnet.

ENKELT: Trykk brettet på plass. Skal du ta det ut, bøyer du ganske enkelt ramma bakover, og vipper ut brettet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ENKELT: Trykk brettet på plass. Skal du ta det ut, bøyer du ganske enkelt ramma bakover, og vipper ut brettet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Man trykker ganske enkelt brettet inn i ramma. Der sitter det som støpt. Åpninger til ladekabel, høyttalere, knapper på siden og kamera på baksiden, er på plass.

Det tykke og luftige materialet sørger for effektiv støtdemping dersom man mister brettet i bakken. Rammen rundt skjermen bygger noen millimeter i høyden, slik at brettet også er beskyttet når det treffer bakken med skjermen ned - så lenge bakken er plan, vel å merke.

Kombinert bærehåndtak og bordstøtte

STÅR STØTT: Man bretter bærehåndtaket forover eller bakover, slik at brettet står støtt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STÅR STØTT: Man bretter bærehåndtaket forover eller bakover, slik at brettet står støtt. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det integrerte bærehåndtaket gjør det veldig enkelt å bære brettet med seg. Denne delen er dessuten leddet mot resten av dekselet, og fungerer som støtte - for eksempel når man skal se en film eller som i bildet under - leke litt under frokosten.

PRAKTISK: Litt fargelegging til frokosten er helt topp. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PRAKTISK: Litt fargelegging til frokosten er helt topp. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Og når dekselet blir innsauset av syltetøy og peanøttsmør, er det bare å ta ut brettet og skylle dekselet i varmt vann under springen. Ganske enkelt et smart produkt!

Har vi så ingen innvendinger? Egentlig ikke. Det fungerer helt utmerket til det det er tiltenkt, og etter flere måneder med tøff bruk er det ikke tegn til slitasje eller slark i leddet.

Slipper å tømme kontoen

Dekselet selges fra en rekke aktører på Ebay, prisene ligger gjerne rundt 100 kroner - og da er både moms og frakt inkludert. Gjør et søk på Kids shockproof ipad case, og bytt ut «ipad» med navnet på ditt nettbrett, så finner du nok mange.

Sørg for å velge en leverandør med gode skussmål, og smør deg gjerne med noen uker med tålmodighet hvis leverandøren befinner seg i Kina - spesielt i disse coronatider. Vårt deksel ble derimot sendt fra Storbritannia, og var oss i hende langt kjappere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer