Meltdown 2000: mye nytt for grafikkinteresserte

Hvert år presenterer Microsoft nyheter for spillutviklere på sin Meltdown-konferanse. Nyhetene dreier seg som regel om grafikk- og lydteknologier, og årets konferanse var intet unntak. Vi har oversikten over hva som ble presentert.

Publisert

Stikkordet for årets Meltdown-konferanse var DirectX 8.0. Det har vært snakket mye om den nyeste versjonen av Microsofts programmeringsgrensesnitt tidligere, men nå nærmer den seg lansering. Derfor er Microsoft mer enn noen gang villig til å vise frem nyhetene.

Mer realistisk grafikk

Ikke overraskende var det grafikkfunksjonene til DirectX 8.0 som fikk mest oppmerksomhet. Stikkordet er en videreføring av Transform & Lighting-funksjonene som allerede er støttet av flere maskin- og programvareprodusenter. Både ATI og NVIDIA har utviklet velfungerende T&L-motorer, og andre grafikkbrikkeutviklere som 3dfx eller Matrox vil også støtte teknologien i sine kommende produkter.

Nå er neste generasjon T&L på vei, og på fagspråket kalles det ”Programmable Vertex Shader”. I korte trekk betyr dette at T&L-motoren vil være mulig å programmere til å utføre nye 3D-oppgaver; for eksempel mer realistisk fremstilling av klær, hud og lignende overflater eller mer komplekse geometriske modeller (ATI presenterte blant annet en ny teknologi de kaller N-Patches, som får enkle polygonale modeller til å virke mer kompliserte).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer