Memoriser hjelper deg å huske

Nesten like plagsom som en lærer som henger over skulderen - og nesten like lærerik.

DRASTISK: Visse ting er vanskelig å huske. Konsekvensen av at du ikke husker er ofte enklere å forutse. Memoriser hjelper deg.
DRASTISK: Visse ting er vanskelig å huske. Konsekvensen av at du ikke husker er ofte enklere å forutse. Memoriser hjelper deg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å sette fyr på bryllupsbilder er kanskje en litt overdreven reaksjon hvis noen glemmer bryllupsdagen, og det finnes da også kalenderprogrammer og alarmfunksjoner på mobilen som enkelt kan hjelpe deg å huske den store Dagen uten for store problemer.

Memoriser er et program for Windows som kan lære deg å huske uten bruk av kalendere, og som dessuten kan hjelpe deg å pugge ting du bør huske uten ekstern hjelp. For ekstreme brukere kan den helt sikkert også fungere som bots- og bedemiddel for de som, kalendere til tross, likevel glemmer bryllupsdagen.

Nesten uendelige muligheter

Programmet gjør det mulig å legge inn spørsmål og svar for hva det måtte være, og du kan i praksis legge inn et nesten ubegrenset antall punkter.

Etter at du har lagt inn spørsmål som "Hva heter hovedstaden i Nigeria?" eller "Hva ønsker kona seg til bursdagen?" (hint: ikke surroundanlegg), med tilhørende svar, kan du så sette Memoriser til å gjenta spørsmålet med bestemte intervaller mens du sitter og arbeider ved PCen.

Er du virkelig glemsk, eller hvis du har en stor geografi- eller historieprøve på skolen, kan du legge inn et kort tidsintervall som for eksempel 100 sekunder, er det litt mindre kritisk kan du for eksempel be om å bli spurt et nytt spørsmål hvert kvarter. Programmet veksler kontinuerlig mellom alle spørsmålene du har lagt inn, og du kan også kategorisere hvert spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer