Men CD-ROM-leseren var ikke død

På et eller annet tidspunkt vil det ikke lenger være rene CD-ROM-lesere i salg. Likevel har ikke produsentene stoppet utviklingen. De gjenværende produsentene, som satser på CD-ROM, har mange spennende produkter på gang.

Publisert

Det er ikke lenge siden vi stilte spørsmålet om 1554">CD-ROM-leseren er død. Siden den gang har utviklingen gått enda noen hakk fremover.

Nye CD-ROM-lesere

AOpen var en av de 684">første med 40X. Produktet begynner å bli modent og er kvitt barnesykdommene. I mellomtiden har ikke AOpen ligget på latsiden og har lansert både 44X- og 48X-lesere. CD-948E har en topphastighet på hele 7200 KB pr. sekund. I starten er hastigheten mer moderat, men 3300 KB/s er svært imponerende. Starthastigheten tilsvarer slutthastigheten til en 22X-leser. Vi forventer den inn til test i nær fremtid.

Andre produsenter som Asustek, Behavior Tech Computers og Ultima Electronics kommer etter. Det har også gått rykter i den Taiwanske pressen om at 60X CD-ROM-lesere er under utvikling.

Flere lasere

Kenwood har hatt sin Z40X CD-ROM-leser på markedet siden i våres. Vi har ikke klart å finne noen norsk representant, men de har et meget spennende produkt. Z40X benytter en egen teknikk fra et selskap som heter Zen Research. Zen har utviklet en egen laserpickup med hele syv lasere. I følge Kenwood gir dette en jevn overføringshastighet fra start til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.