Men er den virkelig "magisk"?

Apples nye multi-touch-trackpad gir iMac og Mac Pro-brukere nye muligheter, mens både iMacene og Mac Pro er oppdatert. Her er dagens Apple-nyheter.

MULTI-TOUCH: Apple er åpenbart svært interessert i multi-touch-teknologi for tida. I dag presenterte det amerikanske børslokomotivet flere nye oppgraderinger, og et helt nytt produkt - Magic Trackpad. Foto: Apple
MULTI-TOUCH: Apple er åpenbart svært interessert i multi-touch-teknologi for tida. I dag presenterte det amerikanske børslokomotivet flere nye oppgraderinger, og et helt nytt produkt - Magic Trackpad. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple har gått fra å være en relativt ubetydelig datamaskinprodusent til å bli en av verdens største teknologiselskaper. Det skyldes først og fremst ikke datamaskinene, men hovedsakelig bærbare produkter som iPod, iPhone og iPad.

Det betyr ikke at børskjempen har sluttet å fokusere på Mac. I dag presenterte Apple to nye produkter, i tillegg til oppgraderinger av både iMac og Mac Pro-maskinene.

Se også: Apple lanserer iPhone 4

Magisk styrefjøl?

De to nyhetene er på ingen måte like oppsiktsvekkende som iPad eller iPhone var da de først kom på markedet. Det ene - Magic Trackpad - er rett og slett en multi-touch-trackpad (forslag til norsk begrep mottas med takk) for stasjonære Mac-brukere.

Har du en nyere bærbar Mac kjenner du godt til teknologien i Magic Trackpad. Apple har rett og slett flyttet trackpaden fra MacBook-serien over i en selvstendig enhet, gjort den cirka 80 prosent større enn den trackpaden du finner i en MacBook Pro, men ellers beholdt de samme egenskapene.

Styrefjøla er klikkbar, slik at hele flaten fungerer som en mus, og med flerpunktsberøring er det mulig å for eksempel vri på bilder, zoome inn på tekst på nettsider, og utføre flere av de andre gest-baserte funksjonene mange av oss nå kjenner fra iPad og iPhone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.