Men plasma var ikke død

Samsungs nye lekkebisken er under 3 cm tynn, og bruker 40% mindre strøm enn fjorårsmodellene.

Men plasma var ikke død
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om LED-skjermer for tiden, og stadig flere anser den aldrende plasma-teknologien som døende, spesielt etter at Pioneer valgte å legge inn årene for sin plasmasatsning tidligere i år.

Les også: Pioneer stenger TV-fabrikkene

I så måte kommer det kanskje som en overraskelse på mange at Samsung virkelig er i ferd med å ta et kvantesprang med sin nye serie 8 plasma-TVer.

Tynn, tynnere, tynnest

For ikke bare bruker TV-ene langt mindre strøm enn sine forgjengere, de måler bare 29,5 mm i dybden. Og skjermstørrelsen? 50 og 58 tommer...

Til sammenligning var fjorårsmodellene i serien 44 mm tynne.

Strømforbruket er oppgitt til 240 watt, og dette skal være inntil 40 watt mindre enn fjorårsmodellene. Mye av besparelsen skyldes at 8-serien er ustryt med et nytt panel og en ny bildeprosessor, som i følge Samsung også skal overgå sine forgjengere når det gjelder billedkvalitet.

Les også: Se hvor mye strøm TV-en din bruker

Multimedia i sentrum

TV-ene er klargjort for det digitale bakkenettet, og er dessuten ustyrt med Samsungs medieløsning Medi@2.0. Denne byr blant annet på internettilgang, trådløst nettverk og streaming av innhold fra PC-er i nettverket, samt avspilling av mediefiler fra USB-plugger og portable harddisker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer