Mener Google Maps kan hjelpe i forsvinningssaken

Når politiet ber folk huske observasjoner for ti uker siden som kan være viktige i forsvinningssaken på Lørenskog, ber de folk ta Googles teknologi til hjelp.

LOGGFØRER: Hvis du bruker Google Maps og har slått på stedstjenester, vil du kunne se hvor du befant deg på bestemte tidspunkter. Nå ber politiet om at folk sjekker hvor de befant seg 31. oktober. Illustrasjon: Dinside/privat
LOGGFØRER: Hvis du bruker Google Maps og har slått på stedstjenester, vil du kunne se hvor du befant deg på bestemte tidspunkter. Nå ber politiet om at folk sjekker hvor de befant seg 31. oktober. Illustrasjon: Dinside/privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor godt husker du det hva du gjorde 31. oktober 2018? Mest sannsynlig vil du ikke huske stort - med mindre det er fødselsdagen din, bryllupsdagen, eller du gjorde noe helt spesielt akkurat den dagen.

Google har oversikten

Det er her Google kommer inn i bildet. Bruker du karttjenesten Google Maps på mobilen og har aktivert stedstjenester, har Dinside vist deg tidligere at Google har loggført hvor du befant deg og beveget deg på bestemte datoer (se lenke nederst). Noen vil garantert synes dette er ubehagelig, for andre kan det være et nyttig verktøy for å huske hvor man har vært.

Og det er nettopp dette verktøyet politiet nå oppfordrer folk til å sjekke. Det er over ti uker siden Anne-Elisabeth Hagen trolig ble bortført fra hjemmet sitt. Har du Google Maps på mobilen eller PC-en og har aktivert stedstjenester, kan du åpne aktivitetsloggen og se hvor du har vært til enhver tid. Dermed kan man få hjelp til å huske hvor man var den dagen den 68 år gamle kvinnen forsvant.

- Positive

- I den grad personer har denne tjenesten tilgjengelig, så er det et hjelpemiddel for å gå tilbake i tid for å se hvor man var. Vi er positive til at man utnytter og tar i bruk den teknologien som finnes, sier etterforskningsleder Tommy Brøske til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer