Menns hjerner trigger spilleglede

Mannens hjerne er konstruert for å bli hektet på videospill, mener forskere.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved Standford University mener altså å ha funnet grunnen til at videospill appellerer mer til menn enn til kvinner. I en studie fikk 22 unge menn og kvinner spille i 24-sekunders intervaller med en MR-skanner på hodet, som overvåket hjernens aktivitet.

Der kunne man tydelig se at bestemte områder i hjernen som er knyttet til belønning, avhengighet, forventninger, beslutninger og erobringer hadde større aktivitet hos de mannlige spillerne enn hos de kvinnelige. Og aktiviteten økte proporsjonalt med størrelsen på territoriet mennene hadde vunnet i spillet.

Forskerne tror at mannens hjerne kan være skrudd sammen slik at mange videospill virker spesielt appellerende.Les også: Spiller seg syke på tv-spill

- Mange av de mest populære spillene hos mannlige spillere handler jo nettopp om aggresjon og om kamp over territorier, sier professor i psykiatri, Allan Reiss til Science Daily.- Ligger i vår naturSpill og atferdsforsker Dagfinn Moe ved SINTEF synes studien er interessant og peker på andre studier som har vist tilsvarende resultater.

- I tidligere studier hvor gutter har blitt eksponert for voldelige scener i videospill, har man kunnet se områder i hjernen som er knyttet til frykt bli aktivert, sier han til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer