Mens vi venter på Vista

TIPS: Windows Vista er utsatt til 2007, men det finnes mange gode alternativer, vi har samlet et knippe av dem!

Windows Vista. Klikk for stor versjon av bildet.
Windows Vista. Klikk for stor versjon av bildet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veien til Windows Vista har vært lang og kronglete, og det er fortsatt lenge igjen til operativsystemet foreligger i endelig versjon. Nylig meldte Microsofts plattform-sjef Jim Allchin at privatversjonen av Windows Vista er utsatt til januar 2007, samtidig med lanseringen av Office 2007 - som også var ventet langt tidligere.

Grunnen til utsettelsen skal være at Microsoft ønsker å forsikre seg om at sikkerheten er god nok til å håndtere både gamle og nye trusler. Og de er det som kjent ikke få av.

Tålmodig publikum

Det vil altså gå mer enn fem år mellom lanseringen av Windows XP til det blir mulig å kjøpe etterfølgeren. Det er rimelig oppsiktsvekkende at det i løpet av disse årene ikke har dukket opp reelle kommersielle konkurrenter. Det til tross for at vi er vant til at den generelle utviklingen i denne industrien går meget raskt. Det sier ikke lite om Microsofts markedsposisjon at de kan tillate seg dette.

Apples MacOS er riktig nok et alternativ som har opplevd en kraftig vekst i utbredelse de siste par årene, men dette operativsystemet krever dedikert maskinvare. Apple har riktig nok nå landet på Intel-plattformen, men MacOS for PC vil neppe bli en kommersiell realitet, selv om mange skulle ønske akkurat det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer