Mento - del lenker smartere

Sender du lenker til andre bør du gjøre det med Mento.

Publisert
Sist oppdatert

Nettet bugner over av nye godbiter hver eneste dag, og er du av dem som tilbringer en del tid der, er du sikkert enig i at det å tipse venner og kjente strengt tatt er litt unødvendig tungvint.

Vi deler ut 250 invitasjoner nederst i artikkelen

Slik er rutinen for min del:
1. Finn interessant webside (jeg har en tendens til å finne en del)
2a. Kopiér URL eller
2b. Ta et skjermbilde med Skitch (fantastisk lite Mac-program)
3a. Bytt til e-postprogram, opprett ny e-post, fyll inn e-postadresser, finn en passende tittel og lim inn 2a eller 2b. Og/eller:
3b. Bytt til MSN, dobbeltklikk på en og en kontakt og lim inn 2a.

Du skjønner sikkert hvor dette bærer - med Mento deler du lenkene mye enklere enn før, men tjenesten har også et par ekstra ess opp i ermet.

Mento - del lenker smartere


Brukes best som nettlesertillegg

Mento brukes lettest som et nettlesertillegg, og foreløpig finnes det både for Firefox og Internet Explorer. I tillegg er en såkalt {bookmarklet} tilgjengelig, som fungerer med alle nettlesere.

>>Les også: Slik bruker du bokmerker smartere

Når du har installert tillegget (og registrert seg, selvsagt), kan du begynne å bruke tjenesten. Når du finner en nettside du har lyst til å tipse om, klikker du på Mento-knappen som anvist på høyre side og velger om du bare vil dele lenka, eller om du vil legge ved et skjermbilde. Dette skjermbildet sakser du selv ut med en innebygd saksefunksjon.

Mento - del lenker smartere


Delingen kan du gjøre på flere måter. Du kan sende e-post til enkeltpersoner, definere grupper eller dele direkte med Facebook-kontakter. Flere tjenester er støttet. Blant annet kan du få bokmerkene dine postet rett til del.icio.us (se egen artikkel), og du kan dessuten bake inn Twitter-kontoen din (les vår guide) for å få notiser når noen kommenterer det du har delt.

Mento - del lenker smartere


For - du får nemlig se hvem av vennene dine som har sjekket lenka du tipset dem om, og de kan dessuten kommentere tipset og gi tomler opp og ned.

Visning rett på nettsiden

Fordelen med å bruke Mento er imidlertid at du får lenkene dine Mento-venner tipser om direkte inn på en egen side, inkludert bilder og embedversjonen av YouTube-klipp. Tjenesten prioriterer også de du definerer som familie og venner og krydrer litt med populære lenker fra resten av brukerne.

>> Les også: De 25 beste nettjenestene

Du kan også opprette grupper, som er veldig kjekt når du kun skal tipse kolleger eller guttegjengen. En smart funksjon er også at du kan knytte dine venner med hverandre, hvis du føler at tipsene fra person A ville ha passet person B fint.

Heldigvis kan du også filtrere ut tips hvis du blir litt lei. Har du én venn som til stadighet deler nyheter om Obama og du ikke er så fryktelig interessert i det amerikanske presidentvalget, kan du enkelt sette opp et filter som fjerner alle "*obama*"-tips.

Se video

Følgende video forklarer tjenesten bedre, med tekst og lyd:

Vi har 250 invitasjoner

Mento har vært så greie å gi oss 250 invitasjoner til å dele med leserne våre, og de første 250 som registrerer seg via http://www.mento.info/special/signup/dinside får adgang på flekken. Når de 250 invitasjonene er borte, vil det fortsatt være mulig å registrere seg for beta-konto, og bruker du lenka over, vil du bli prioritert foran de som registrerer seg på Mento-forsiden.

Du finner undertegnedes Mento-side her (okay, så har jeg ikke lagt inn så veldig mye ennå): http://www.mento.info/paljoakim. Legg meg gjerne til i nettverket ditt hvis du tror interessene dine sammenfaller sånn noenlunde med mine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer