Mento - del lenker smartere

Sender du lenker til andre bør du gjøre det med Mento.

Publisert
Sist oppdatert

Nettet bugner over av nye godbiter hver eneste dag, og er du av dem som tilbringer en del tid der, er du sikkert enig i at det å tipse venner og kjente strengt tatt er litt unødvendig tungvint.

Vi deler ut 250 invitasjoner nederst i artikkelen

Slik er rutinen for min del:1. Finn interessant webside (jeg har en tendens til å finne en del)2a. Kopiér URL eller2b. Ta et skjermbilde med Skitch (fantastisk lite Mac-program)3a. Bytt til e-postprogram, opprett ny e-post, fyll inn e-postadresser, finn en passende tittel og lim inn 2a eller 2b. Og/eller:3b. Bytt til MSN, dobbeltklikk på en og en kontakt og lim inn 2a.

Du skjønner sikkert hvor dette bærer - med Mento deler du lenkene mye enklere enn før, men tjenesten har også et par ekstra ess opp i ermet.

Brukes best som nettlesertillegg

Mento brukes lettest som et nettlesertillegg, og foreløpig finnes det både for Firefox og Internet Explorer. I tillegg er en såkalt {bookmarklet} tilgjengelig, som fungerer med alle nettlesere.

>>Les også: Slik bruker du bokmerker smartere

Når du har installert tillegget (og registrert seg, selvsagt), kan du begynne å bruke tjenesten. Når du finner en nettside du har lyst til å tipse om, klikker du på Mento-knappen som anvist på høyre side og velger om du bare vil dele lenka, eller om du vil legge ved et skjermbilde. Dette skjermbildet sakser du selv ut med en innebygd saksefunksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer