Meny advarer mot svindelforsøk

Falske profiler lokker kunder med gavekort.

FALSK PROFIL: Her har noen prøvd å fremstå som Meny gjennom en vanlig brukerprofil på Facebook. Foto: Kirsti Østvang
FALSK PROFIL: Her har noen prøvd å fremstå som Meny gjennom en vanlig brukerprofil på Facebook. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Har du fått melding fra det som ser ut til å være Meny på Facebook eller Instagram om angivelige gaver, verdikuponger og gavekort?

I så fall er det bare å slette det.

- Vi har fått melding om at flere har mottatt meldinger fra falske Meny-profiler i sosiale medier, og understreker at det ikke er Meny som står bak disse, advarer selskapet på sine nettsider.

- Vil aldri be om slik informasjon

- Dette kommer ikke fra Meny og er ren svindel og kommer fra useriøse aktører som misbruker vårt navn for å få folk til å tro at vi står bak eller samarbeider med dem om undersøkelser, konkurranser eller lignende.

Meny understreker de aldri vil be om slik informasjon over e-post eller SMS.

- Om du har mottatt en slik melding, ber vi deg om å slette meldingen, og om å ikke trykke på noen av linkene i meldingen.

Det samsvarer med det NorSIS tidligere har uttalt til Dinside.

– Seriøse aktører vil aldri be deg om å betale noe eller oppgi personopplysninger via en lenke i en SMS, sa Vidar Sandland, seniorrådgiver i NorSIS til Dinside i fjor.

Som andre svindler, bærer også denne preg av dårlig rettskriving og digital oversettelse til norsk. Lenken i meldingen er også av den suspekte sorten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer