Mer bass i TV-lyden

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har kjøpt meg ny 40-tommers LCD-TV og er veldig fornøyd med bildet. Men lyden er en annen historie, det er mye mindre bass i denne enn i den gamle kassa jeg hadde.

Jeg liker å høre på musikkprogrammer på TV-en og også spille radiosendingene som sendes i kabelen fra Get.

Surroundanlegg har jeg ikke tenkt å skaffe meg, finnes det ikke noen enklere løsning?

Reidun

Datadoktoren svarer

Hei

Det som hjelper veldig er å koble til en aktiv sub (kort for subwoofer - en basshøyttalerkasse som bare spiller de dypeste tonene og som har innebygd forsterker).

For å komplettere høyttalerne i et TV-apparat trenger du ikke noen stor sub, du klarer deg langt på vei med en sub fra et PC-høyttaleranlegg, hvis du ikke vil utfordre naboene.

Kurante anlegg får du fra rundt 300 kroner og oppover, jo større og dyrere jo kraftigere er de.

Men: Du får ikke kjøpt slike sub'er for seg, du må kjøpe hele høyttaleranlegget, men du trenger ikke koble til de to diskanthøyttalerne (hvis du ikke vil).

Tilkoblingen til PC-en er veldig enkel, du bruker bare lydutgangen på de to røde og hvite phono-kontaktene. Men du trenger en overgang til stereo minijack, og det får du ikke hvor som helst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer