Mer effektiv i Firefox

To kjekke utvidelser.

Publisert
Sist oppdatert
Arbeidsdagen er full av oppgaver man repeterer ofteHer i DinSide Data er vi, som du kanskje er klar over fra før, veldig glad i programmer som sparer tid.

I dag har vi gleden av å presentere to kjekke tillegg til Firefox som er nyttige når du arbeider med tekst.

Clippings

Arbeidsdagen er full av oppgaver man repeterer ofte - det være seg å sende flere e-poster med nogenlunde likt innhold til forskjellige mottakere, signere eller skrive nesten like brev eller fylle ut skjemaer.

Clippings er et lite tillegg til Firefox som enkelt lar deg hente små biter med tekst som du selv legger inn, ved å høyreklikke og velge riktig tekstbit.

Installering i Firefox er meget enkelt; last ned tillegget, lukk alle vinduer og start nettleseren på nytt.

For å legge inn tekstbiter må du høyreklikke i et tekstfelt og velge «New clippings», hvis du ønsker at teksten i feltet du høyreklikket i skal bli en «clipping», eller «Organize Clippings» derom du vil lage en helt ny en. Da kommer dette vinduet opp:

Mer effektiv i Firefox


For å legge til en ny signatur trykker du på knappen øverst til venstre. For å redigere signaturer som allerede ligger inne, må du velge signaturen og trykke på tekstfeltet til høyre.

Deretter er det bare å signere i vei! Høyreklikk i et tekstfelt og velg signaturen du vil bruke. Clippings har også en smart funksjon som lar deg velge en bokstav som fungerer som en snarvei, slik at du kan trykke ctrl + alt + v og bokstaven du valgte, for å lime inn en tekstbit.

HyperWords

Greia med Hyperwords er ganske enkelt at du markerer vanlig tekst, og får automatisk opp en meny.

Mer effektiv i FirefoxDerfra kan du søke på Google eller Wikipedia, poste den markerte teksten til twitter eller en blogg, gå rett med teksten til GMail og mye annet. Du finner tillegget her.

Hvilke tillegg bruker du i Firefox? Del dine tips med andre lesere i debatten under!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer