Mer effektiv med Quick Look

En av Leopards beste nyvinninger er Quick Look, men ikke før du får piffet den opp litt.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært skrevet mye om Apples siste operativsystem, og det er ingen tvil om at det er en god del smarte nyheter der som gjør hverdagen enda litt mer produktiv.

En av funksjonene undertegnede har satt mest pris på, er den nye Quick Look-funksjonen. Dette er en funksjon der du kan få en rask forhåndstitt på en fil ved å trykke på mellomromstasten, og rett ut av boksen er en rekke filer støttet; enten det er JPG-bilder, PDF-dokumenter eller Keynote-presentasjoner.

Det mange imidlertid ikke vet, er at det går an å utvide denne funksjonen. Her er et par ting du bør installere for å få enda mer ut av Quick Look:

Folder Viewer

Denne utvidelsen gir deg et kjapt innblikk i hva som ligger i en katalog. Merk katalogen og trykk space, så får du en kjapp utlisting av innholdet i stedet for den enkle varianten som er bakt inn i Quick Look fra før.

Mer effektiv med Quick Look


Slik installerer du:
1. Hent siste versjon fra http://homepage.mac.com/xdd/software/folder/.
2. Når fila er pakket opp, går du inn i mappa og kopierer Folder.qlgenerator til /library/QuickLook (opprett katalogen om den ikke finnes fra før)
3. Nå kan du forhåndsvise en katalog ved å markere den og trykke på mellomromstasten.

URL: http://homepage.mac.com/xdd/software/folder/

Zip Quick Look plugin

Denne utvidelsen gir deg mulighet til å sjekke kjapt hva en zip-fil inneholder. Det er også støtte for andre komprimerte formater, inkludert tar, lzh og et dusin andre.

Denne installeres på samme måte som folder viewer, med den lille forskjellen at filnavnet er archive.qlgenerator.

URL: http://homepage.mac.com/xdd/software/zip/

Flash video viewer

Lar deg spille av flashfilmer på direkten, og har også knapp for pause, samt muligheter for å spole frem og tilbake. Samme installasjonsprosedyre som de over, men denne utvidelsen krever også QuickTime-utvidelsen Perian (gratis).

>> Les også: Slik lagrer du YouTube-filmer på harddisken

URL: http://homepage.mac.com/xdd/software/flv/

Det finnes flere, blant annet for forhåndsvisning av XML-filer, EPS-filer og mer til. http://www.qlplugins.com/ har samlet de fleste av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer