Mer enn ett antivirus?

Publisert
Sist oppdatert

Hei datadoktoren!

Nå er det påskeferie, men alt er ikke som det skal være. Dataen min har fått virus og Norton Internet Security klarer bare å fjerne noen virus.

Er det lurt av meg å prøve og installere et annet antivirusprogram? Kan jeg installere et program, mens Norton ikke kjører på min maskin, eller må jeg avinstallere Norton?

Takk og ha en riktig god påske!
Hilsen en dataamatør

Datadoktoren svarer

Heisann,

Ja, i grunn er det ikke noe i veien for å kjøre flere antivirusprogrammer det, men merk at ofte vil de mer komplekse programmene (som NIS) ofte overvåke systemet konstant. Flere slike går gjerne dårlig sammen, og derfor kan det være lurt å i det minste midlertidig slå av Norton mens du installerer og skanner med andre programmer.

En liste over noen gratis alternativer har du her. Jeg vil også anbefale deg å prøve noen av programmene vi har nevnt mot slutten av denne artikkelen, ettersom såkalt spyware ofte går under radaren til flere antivirusprogrammer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer