Mer funksjonalitet for XBox?

KONSOLLKRIG: Spillkonsollprodusentene fortsetter å dytte mer funksjonalitet i maskinene sine, og senest på CES-messen avslørte Bill Gates noen planer for XBox.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke noe nytt at spillkonsoller skal kunne gjøre langt mer enn å spille spill. Film- og musikkavspilling er allerede blitt vanlig, men produsentene vil gjerne putte enda flere muligheter i maskinene sine. Sony lanserte nylig sin PSX i Japan, som kombinerer vanlig PlayStation, DVD/TV-opptaker, TV-tuner og internettmuligheter. PSX kommer snart til USA og Europa, og det blir spennende å se hvor stor suksess maskinen blir.

Multimedia er stikkordet

Mer funksjonalitet for XBox?


Microsoft har alltid vært sterke på det med å kombinere muligheter, takket være XBoxens harddisk og innebygd støtte for bredbånd. I det siste har også funksjonaliteten blitt utvidet med blant annet XBox Music Mixer, som er en karaoke-maskin og musikkavspiller, som også lar deg flytte diverse mediafiler fra din PC til XBox.

På den nylige CES-messen kom Bill Gates med flere avsløringer om fremtiden til XBox. Senere i år skal det blant annet lanseres en ny programvarepakke, som skal koble sammen konsollen og PC i ytterligere grad. Det er snakk om flere multimediafunksjoner, som har med avspilling og opptak av film og musikk å gjøre. Noen flere detaljer ble ikke avslørt foreløpig, men vi håper at det er snakk om noe nyskapende. Vi regner også med at flere detaljer om de nye funksjonene blir avslørt på E3-messen i mai.

Ingen nye maskiner, enda

Mer funksjonalitet for XBox?


Mange håpet for øvrig at Microsoft skulle avsløre noe mer som sin neste konsoll på CES. Det har ikke skjedd, og det er fremdeles svært lite info tilgjengelig. Det har imidlertid blitt bekreftet fra Microsofts talsmenn at det er lite sannsynlig at noen ny maskin kommer før 2006. Vi må altså belage oss på mer venting, da ingen av de store konsollprodusentene vil avsløre noen detaljer om sine nye maskiner foreløpig. Det er fortsatt mye igjen å hente fra den nåværende generasjoner, da funksjonaliteten blir stadig utvidet og det satses mer og mer på internettspilling. Microsoft håper blant annet å nå en million Live-abbonenter innen juni, og Sonys online-løsning selger også meget bra.

Vi synes fremtiden for dagens konsoller ser fremdeles meget lovende ut, og selv om det er fristende å spekulere, er det absolutt ingen vits i å sitte å vente på nye modeller. Det er fortsatt mer enn nok liv i de maskinene vi har i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer