Mer om de enkelte programmene

Ingen kjeder er sterkere enn de svakeste leddene. Her får du en rask oversikt over de tre viktigste programmene i OpenOffice-pakken.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedprogrammene i OpenOffice har alle mer eller mindre likt grensesnitt og menyvalg, som gir hele programvarepakken et helhetlig preg. I tillegg til dette, blir det enklere å sette seg inn i nye programmer i den samme pakken, og så slipper du å lete etter funksjoner du bruker ofte i alle programmene.

Alle OpenOffice-programmene har også tilgang til den samme tegneverktøylinjen i bunnen av vinduene, og de fleste knappene går igjen alle programmene. Disse knappene er i tillegg veldig lette å konfigurere, og verktøylinjene kan settes langs alle kantene av vinduet.

Programmene har også tilgang til en veldig kjekk funksjon som merkelig nok ikke er på plass i Microsoft Office-pakkene enda: Muligheten til å eksportere dokumenter direkte til PDF.

Writer

Writer er tekstbehandlingsprogrammet, og ligner til forveksling på tidligere utgaver av Word. Bortsett fra endringssporingsfunksjonen fant vi lite å utsette på funksjonaliteten i dette programmet. Det åpnet alle Word 2003-filene vi kastet på det, og har de samme formaterings- og skriftalternativene som vi kjenner fra før av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.