Mer om de enkelte programmene

Ingen kjeder er sterkere enn de svakeste leddene. Her får du en rask oversikt over de tre viktigste programmene i OpenOffice-pakken.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedprogrammene i OpenOffice har alle mer eller mindre likt grensesnitt og menyvalg, som gir hele programvarepakken et helhetlig preg. I tillegg til dette, blir det enklere å sette seg inn i nye programmer i den samme pakken, og så slipper du å lete etter funksjoner du bruker ofte i alle programmene.

Alle OpenOffice-programmene har også tilgang til den samme tegneverktøylinjen i bunnen av vinduene, og de fleste knappene går igjen alle programmene. Disse knappene er i tillegg veldig lette å konfigurere, og verktøylinjene kan settes langs alle kantene av vinduet.

Programmene har også tilgang til en veldig kjekk funksjon som merkelig nok ikke er på plass i Microsoft Office-pakkene enda: Muligheten til å eksportere dokumenter direkte til PDF.

Writer

Writer er tekstbehandlingsprogrammet, og ligner til forveksling på tidligere utgaver av Word. Bortsett fra endringssporingsfunksjonen fant vi lite å utsette på funksjonaliteten i dette programmet. Det åpnet alle Word 2003-filene vi kastet på det, og har de samme formaterings- og skriftalternativene som vi kjenner fra før av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer