Mer Sonoma fra IBM

IBM lanserer Thinkpad R52-serien i påsken, som bringer Sonoma til de litt mer rimelige modellene selskapet. 14-tommeren begynner nemlig på 14 656 kroner med moms.

Mer Sonoma fra IBM
Publisert
Sist oppdatert

IBMs siste Sonoma-maskiner ser nesten helt like ut som Thinkpad T43, men denne gangen er de myntet på klassiske SMBer og vanlige forbukere. Thinkpad R52 har mer eller mindre de samme egenskapene som storebror, men veier mer og er litt større.

Samtlige modeller i serien, og det er ganske mange, har denne gangen blitt oppgradert med forskjellige versjoner av Sonoma-brikkesettet, og kommer i versjoner med og uten DDR2 og med og uten integrert grafikk, DVD-brennere, Firewire og Bluetooth.

Mye sikkherhetsutstyr

Den billigste modellen har integrert grafikk, 14-tommers skjerm med 1024 x 768 bildepunkter, og Celeron-prosesor. Med på lasset følger en sikkerhetsbrikke, sjokkbeskyttelse for harddisken og Intels backup- og sikkerhetsprogrammer - som visstnok skal kunne redde maskinen selv om operativsystemet ikke vil starte.

Alle modellene har både ExpressCard og PCMCIA-spor, og veier fra 2,6 til 2,8 kilo avhengig av utstyrsnivået.

Lenger ned på prislistene kommer dedikerte grafikkbrikker og de raskeste Pentium M-prosessorene, sammen med det meste andre vi kan tenke oss av ekstrautstyr. Men dette koster som vanlig en del ekstra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer