Test av Zyxel Multy X

Mesh-nett på steroider

To noder skal gi god dekning overalt i hus på inntil 464 kvadratmeter, lover produsenten. Vi har testet.

TO BOKSER, FULL DEKNING: Ved hjelp av disse to boksene fikk vi dekket hver centimeter av vårt 250 kvadratmeter store enebolig med gode trådløssignaler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TO BOKSER, FULL DEKNING: Ved hjelp av disse to boksene fikk vi dekket hver centimeter av vårt 250 kvadratmeter store enebolig med gode trådløssignaler. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste halvåret har vi testet flere såkalte mesh-nettverksløsninger. Disse løsningene er spesielt myntet på deg som av en eller flere grunner sliter med å få full trådløsdekning i boligen din.

I et mesh-nettverk plasserer du to, tre eller enda flere små bokser (noder) rundt på strategiske steder i boligen. Disse erstatter den éne trådløse ruteren du hadde før.

Mesh-nodene har ofte en design som er langt mer plasseringsvennlig enn tradisjonelle rutere, som ikke alltid er like pene å se på.

Automatisk opp- og nedkobling

Avhengig av hvor i boligen du befinner deg, kobles dingsene dine automatisk til den noden som har best signalstyrke. Har man et veldig stort hus, kan man bygge ut med flere noder til man er fornøyd.

Nodene kommuniserer med hverandre i et eget beskyttet trådløst nett, for å sørge for best mulig hastighet mellom dingsene dine og internett.

Kraftigste så langt

Denne gangen har turen kommet til Zyxel Multy X, en mesh-løsning som består av kun to identiske noder, der de fleste vi har testet tidligere har bestått av tre. Likevel hevder produsenten at de to nodene i kompaniskap skal kunne gi god trådløsdekning i boliger på inntil 464 kvadratmeter. Det er betydelig mer enn hva som er vanlig i de mesh-løsningene vi har testet tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer