Metal Gear Solid 3: Snake er tilbake

Ett av spillene som fikk mest oppmerksomhet på E3-messen var dette nye Metal Gear-eventyret. Dette nye kapittelet er temmelig annerledes fra de tidligere spillene, og ser meget lovende ut.

Publisert
Sist oppdatert


Metal Gear Solid-serien er høyt respektert og elsket av spillere over hele verden. Dette er det originale snikespillet, som mange har forsøkt å kopiere. Serien startet på Nintendo Entertainment System, og triumferte på PlayStation, PS2 og XBox. Konami og skaperen Hideo Kojima brukte årets E3 på å vise den etterlengtede Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Selv om mange av detlajene rundt spillet er fremdeles hemmelige, er det likevel klart at dette blir meget spennende. Viktigst av alt, Snake Eater er ikke bare nok et Metal Gear Solid-spill, det er noe helt nytt.

Slanger i friluft

Den viktigste nyheten med Snake Eater er at spillet foregår for det meste utendørs. De tidligere spillene handlet om sniking i trange innendørsområder, men i denne omgang besøker vi en tropisk jungel.

Metal Gear Solid 3: Snake er tilbake


I følge skaperen Hideo Kojima vil spillet inkludere noen innendørsområder, men ikke spesielt mange. Ut fra videoene vi har sett er settingen for spillet tett jungel, som minnet oss noe om den klassiske actionfilmen Predator.

Det er gode gamle Snake som er helten i spillet, det er ingen Raiden med i denne omgang. Snake har fått en god del nye, akrobatiske bevegelser, som å henge fra trær og skyte samtidig.

Mye av spillet vil handler om å rett og slett overleve i jungelen, og Snake vil blant annet kunne jakte på og spise dyr for å holde seg i livet. Han vil etter hvert også utvikle preferanser, og favorittmaten hans vil gjøre han sterkere.

Spillets bakgrunnshistorie er fremdeles hemmelig, men filmklippet som ble vist på messen inneholder noen hint, som for eksempel flere referanser til Sovjetunionen.

Metal Gear Solid 3: Snake er tilbake


Snake Eater får en helt ny grafikkmotor, som er spesielt tilpasset sniking utendørs. Nok en gang, de scenene vi så i filmklippet så helt nydelige ut, med massevis av detaljer og meget realistiske animasjoner.

Vi kunne ønske Hideo Kojima avslørte litt mer som spillets mekanikk, men vi må inntil videre nøye oss med videoene vi så. Det er uansett en god stund til spillet kommer, mest sannsynlig en gang i løpet av 2004.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer