Metroid Prime

Er Metroid i 3D like bra som i 2D? Har den lite kjente utvikleren gjort en god jobb? Er spillet like spennende som alle skal ha det til? Disse spørsmålene får du svar på her.

Publisert
Sist oppdatert

Metroid er blant Nintendos mest kjente og kjære navn. De tidligere Metroid-spillene var 2D-baserte plattformspill, og det har faktisk ikke kommet noen oppdateringer siden Super Metroid i 1994. Nå tar serien skrittet over til full 3D, noe som selvsagt har fått visse purister til å tvile. Tvile gjør de nok ikke lenger, etter å ha sett spillet.

Metroid Prime er fullt av referanser til de gamle spillene. Du styrer naturligvis den kvinnelige dusørjegeren Samus Aran, og underveis vil du benytte deg av mye av det samme utstyret som i tidligere titler. Men viktigst av alt – stemningen og spillbarheten er bevart, og det bør glede både gamle og nye fans.

Uvant i starten

Metroid Prime begynner om bord en forlatt romstasjon som sirkler rundt planeten Tallon IV. Dette brettet er ment som en introduksjon og trening i spillets kontrollsystem. Det fungerer utmerket – når du er ferdig med brettet har du stiftet bekjentskap med alle kontrollmulighetene spillet har å by på, og er klar til å begynne det virkelige eventyret.

Vi har tidligere spilt førstepersonsbaserte spill på GameCube, og har alltid syntes at konsollens kontroller fungerer utmerket til denne typen spill. Det er også tilfellet med Metroid Prime, med ett lite unntak. Av en eller annen grunn er det ikke mulig å bevege føttene og hodet samtidig. Vanligvis, når man spiller førstepersonsspill på konsoller, brukes den ene analoge stikken til å bevege hele kroppen, mens den andre stikken styrer hodet. I Metroid Prime kan vi bare bruke den ene stikken til å bevege oss, og vil du se rundt uten å røre på deg, må du holde inne en av skulderknappene. Uvant, selv om vi ble vant til dette kontrollsystemet etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer