MGS: Twin Snakes

Metal Gear Solid er en ekte klassiker, og det var ingen dårlig ide å relansere spillet oppdatert med dagens teknologi. Men klarer Solid Snake å konkurrere med mer aktuelle titler? Her er svaret.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har kjære minner fra første gang de stiftet bekjentskap med Solid Snake, den tøffe superspionen som alene infiltrerte en gammel militærbase i Alaska for å redde verden fra atomkrig. Spillet ble en kjempesuksess på PlayStation i 1998, og ble fulgt opp av Metal Gear Solid 2 på PlayStation 2 for et par år siden. Vi fulgte spent med når en remake av det første spillet ble vist frem på fjorårets E3-messe, spesielt med den flotte nytolkningen av den første Resident Evil ferskt i minne.

Jobben med å konvertere og oppgradere Metal Gear Solid ble gjort av Silicon Knights, det samme selskapet som blant annet utviklet Eternal Darkness for GameCube. De har ikke tatt seg spesielt store friheter når det gjelder historien i spillet eller spillflyten. Lokasjonene, brettene, motstanderne og bossene er helt identiske med det originale spillet - det som er nytt er grafikken, et par nye våpen og noen andre elementer. Filmklippene er også blitt spilt inn på nytt, og er meget imponerende.

Alene mot alle

Ideen med Metal Gear Solid er altså sniking, du må forsøke å ikke bli oppdaget av de mange vaktene i det militære anlegget. Og når det kommer til konfrontasjon er det også viktig å være så lydløs som mulig, derfor kan du slå ut motstanderne, knekke nakken på dem og fjerne lik slik at de ikke blir oppdaget av andre. Det kan imidlertid alltids hende at en usynlig overordnede anroper personen du nettopp har drept, og logisk nok ikke får noe svar. Det innebærer som regel at tungt bevæpnede styrker blir sendt inn for å jakte på deg, og da er det lurt å gjemme seg. Men må du skyte med skarpt, har utviklerne lagt til et nyttig element: førstepersonsperspektiv. Denne er hentet fra Metal Gear Solid 2, og gjør det en god del enklere å sikte og skyte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer