Mibbit - IRC på web

Lenge siden sist du var på IRC? Med Mibbit blir det hele svært så elegant.

Publisert
Sist oppdatert

I gamle dager - før MSN, ICQ, Facebook, Twitter og hva enn det måtte være, var det IRC (Internet Relay Chat) som var høvdingen når det gjaldt sosial, elektronisk omgang med andre.

En som skal ha mye av æren for dette, er Khaled Mardam-Bey, som i 1995 lagde programmet mIRC. Gjennom flere år spikket og spikket han på dette programmet, og pr i dag har det blitt lastet ned over 15 millioner ganger av brukere verden over. mIRC gjorde IRC overkommelig for hvermansen.

I disse dager er det imidlertid nærmest umotens med et eget program som må lastes ned for å chatte. Facebook har nettopp lagt til chat som en egen sideapplikasjon, Gtalk er implementert rett i Gmail og via Meeboo kan du bruke mange populære lynmeldingstjenester rett fra en nettside. I tillegg kommer tjenester som Twitter (se egen guide), som også fungerer rett i nettleseren.

Mibbit

Selvsagt kan ikke IRC være noe dårligere, og derfor har noen kloke hoder gått sammen og laget Mibbit. Mibbit er nettjenesten for deg som sverger til IRC, og gjør at du kan bruke dette nettverket uten å bruke en dedikert IRC-klient.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer