Mibbit - IRC på web

Lenge siden sist du var på IRC? Med Mibbit blir det hele svært så elegant.

Publisert
Sist oppdatert

I gamle dager - før MSN, ICQ, Facebook, Twitter og hva enn det måtte være, var det IRC (Internet Relay Chat) som var høvdingen når det gjaldt sosial, elektronisk omgang med andre.

En som skal ha mye av æren for dette, er Khaled Mardam-Bey, som i 1995 lagde programmet mIRC. Gjennom flere år spikket og spikket han på dette programmet, og pr i dag har det blitt lastet ned over 15 millioner ganger av brukere verden over. mIRC gjorde IRC overkommelig for hvermansen.

I disse dager er det imidlertid nærmest umotens med et eget program som må lastes ned for å chatte. Facebook har nettopp lagt til chat som en egen sideapplikasjon, Gtalk er implementert rett i Gmail og via Meeboo kan du bruke mange populære lynmeldingstjenester rett fra en nettside. I tillegg kommer tjenester som Twitter (se egen guide), som også fungerer rett i nettleseren.

Mibbit

Selvsagt kan ikke IRC være noe dårligere, og derfor har noen kloke hoder gått sammen og laget Mibbit. Mibbit er nettjenesten for deg som sverger til IRC, og gjør at du kan bruke dette nettverket uten å bruke en dedikert IRC-klient.

Mibbit - IRC på web


Brukergrensesnittet er enkelt og greit - du kan være innlogget på flere kanaler samtidig, og også på flere nett. For en som er kjent med mIRC fra før, vises kanaler, deltakere etc. akkurat som før.

Du kan også klikke på et nick (kallenavn) for å starte en privat samtale, foreta en whois-forespørsel eller ignorere ham dersom han blir litt for slitsom.

Ekstra funksjoner

Webklienten fra Mibbit har dessuten noen snasne funksjoner som i hvert all ikke undertegnede husker fra sine eldre IRC-dager. Blant annet får du se de siste linjene som ble sagt i en kanal når du joiner den (unnskyld språket, ryttere, men dette er rimelig innarbeidede uttrykk), og dersom noen poster URL-en til et bilde, får du opp en liten miniatyrvisning umiddelbart.

Av andre godsaker har Mibbit både autofullføringsfunksjon, inntastingshistorikk, automatisk "oversetting" av smileys og mer til.

Mibbit er riktignok ikke helt vanntett ennå - mister du nettlinja lukkes alle vinduer, tjenesten takler foreløpig ikke æøå og ser ut til å ha noen oppkoblingsproblemer mot enkelte tjenere.

Som vanlig er tjenesten gratis å bruke, men ved å registrere deg, kan du blant annet sette opp hvilke kanaler du automatisk skal joine når du logger på og den slags.

URL: http://www.mibbit.com/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer