Microsoft avliver Works

Lillebror til Microsoft Office skal i graven. Erstattes av lettutgave av Office 2010.

Microsoft avliver Works
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft Works er en enkel kontorsuite bestående av tekstbehandler, regneark, presentasjon mm som ofte følger med som standard på nye PC-er. Works har vært i Microsofts programsortiment i rundt 20 år.

I det siste har imidlertid pakken havnet mer og mer i skyggen av konkurrentene, mye takket være den fullverdige, og gratis kontorpakken OpenOffice.org. Dessuten har mange latt seg irritere over at filformatene fra Works-programmene ikke uten videre har vært kompatible med storebrødrene i Microsoft Office-pakken.

Les også: Her er en ekte Office-klone

Starter-utgave

Nå er det snart slutt for Works, heldigvis, vil kritikerne si. I følge pcworld.com vil pakken bli erstattet med Microsoft Office Starter 2010, som vil være en reklamefinansiert lettutgave av Office-pakka. Denne ventes på nyåret.

Denne vil erstatte både Works, og de omdiskuterte prøveversjonene av Office-programmene som ofte er å finne på nye PC-er. Office Starter 2010 har ingen tidsbegrensning, men mye av funksjonaliteten er tatt bort fra Word og Excel. Outlook, OneNote og PowerPoint må du dessuten klare deg uten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer