Microsoft bekrefter Zune HD

Men har Zune HD noen sjanse mot iPod Touch?

Microsoft bekrefter Zune HD
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har nettopp bekreftet at deres nye generasjon Zune-spillere bærer navnet Zune HD, og vil være i amerikanske butikker tidlig i høst. Det er imidlertid ikke bekreftet om og eventuelt når spillerne kommer på det norske markedet. De forrige utgavene av Zune har ikke vært offisielt tilgjengelige på det norske markedet, selv om enkelte butikker har importert selv.

Zune HD er tredje generasjon Zune, og i likhet med sine forgjengere vil den ha WLAN. Nå er spilleren imidlertid blitt langt slankere, og har fått en stor 3,3 tommer bredskjerm av typen OLED, som er klar og har god innsynsvinkel under de aller fleste lysforhold. Oppløsningen skal være 480 x 272 piksler.

Les også: Test av forrige generasjon Zune

HD på ekstern skjerm

"HD" betyr at den er i stand til å spille av video i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler) dersom den kobles til en ekstern skjerm via HDMI-utgangen på den medfølgende dokkestasjonen.

Zune skal også kunne spille HD radio, som er et alternativ til DAB, og som er utbredt i blant annet USA. I følge Microsoft er dette den første bærbare enheten som er i stand til å ta inn HD radio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.