Microsoft bør lære av Ubuntu

Smart funksjon gjør det svært enkelt å installere programmer.

Microsoft bør lære av Ubuntu
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere snakket mange om hvor vanskelig det var å installere programmer i Linux. Berettiget kritikk eller ikke, nå er prosessen i hvert fall i ferd med bli langt enklere i Linux enn i Windows.

Dette takket være såkalte install repositories, eller pakkebrønner som det gjerne omtales som på norsk. Flere populære Linux-distribusjoner har nå slike brukervennlige programbiblioteker innebygd i operativsystemet.

Mange fordeler

Fordelene med en slik løsning er mange. For det første inneholder de kun programvare som utviklerne har testet og går god for. For det andre kan det bakes inn ekstrafunksjoner, som enkel søk, brukerkarakterer og lignende.

Og viktigst av alt: Det blir svært enkelt å installere programmer for brukeren. Alt installeres på samme måten.

Ubuntu leder an

Ubuntu Linux 9.10 ble lansert i forrige uke, og Programvaresenteret her er særdeles godt utbygd. I motsetning til Windows, som kun inneholder en oversikt over installert programvare, får du her både se hva som er installert, og hva som kan installeres.

Da vi testet løsningen, lå det hele 2181 programmer (pakker) inne, fordelt på en rekke kategorier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer